Zon in de lucht, bezoekers weg

28 April, 2010

in Blogosfeer, Statistieken

Persoonlijk vind ik het heerlijk dat zonnetje. Lekker op het terras met goede vrienden genieten van een drankje. Maar wat een slechte tijden voor mijn websites.

Elk jaar rond deze tijd word ik weer geconfronteerd met de seasonal die bij mijn websites hoort. En helaas heb ik geen echte zomersite in mijn portfolio. De bezoekers lopen terug en ook de inkomsten dalen sterk.

Zo vanaf september begint voor mij het seizoen. Na de kerstdip komt mijn hoogseizoen, de maanden januari, februari en maart. Na 1 april begint de afname in mijn MKB starterssites extra hard te lopen. Vermoedelijk heeft ook het verlopen van de indientermijn van de belastingaangifte hier flinke invloed op. April laat namelijk een extra dipje zien.

Gedurende mei en juni komt er een kleine herleving en juli en augustus zijn de slechtsten van het jaar. Alhoewel ik wel moet zeggen dat de afname van maart naar april meestal groter is dan de afname in de maanden juli en augustus.

Hoe het ook zij, ik moet in april altijd weer even slikken. En hoezeer ik er ook rekening mee houd, het doet elke keer weer pijn als ik de trends zie dalen.

Hoe zit de seasonal bij jouw websites? En heb jij wellicht een echte zomersite om de trend (gedeeltelijk) te keren?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 5 reacties }

Remi 29.04.10 om 10:50

Bij mooi weer zitten veel mensen liever niet achter de computer. Volgens mij wordt ook het totale volume bezoekers kleiner. De hele markt doet gewoon een stapje terug. En de adverteerders gaan misschien ook wel met zomerreces.

Herman dailybits 14.06.10 om 11:47

Inderdaad ik merk hetzelfde op, maar 2 kleine nichesites van me gaan dan weer omgekeerd hard bij mooi weer (omtrent zonneboilers en surfkampen ;-) ).

Het hangt dus (ook logisch) zeer hard af van je onderwerp…

Oeroek 15.06.10 om 14:56

Het onderwerp is idd zeer belangrijk. Ik wil ook op zoek gaan naar wat zomerprojecten in mijn portfolio.

Dirk 09.04.12 om 12:48

Over mij hele netwerk van sites zie ik vaak een daling van 10 tot 20% bij extreem goed weer.
Laat het maar regenen! :)

www.gelder.tk 20.04.12 om 20:13

Als winkelier kennen we de volgende uitspraak:’vrouwen bloot, handel dood. “

Previous post:

Next post: