Zoekwoorden vinden op basis van een URL

19 November, 2008

in Vindbaarheid (SEO)

Google heeft een nieuwe keyword suggestion tool gelanceerd. Je kan nu op zoek naar zoekwoorden gebaseerd op een URL die je opgeeft. Je zoekt op deze manier naar zoekwoorden die zoekers gebruiken om jouw dienst of product te vinden.

Zoekwoorden bij je pagina vinden

Op dit moment moet je raden welke keywords bij je landingspagina zouden passen gebaseerd op gezond verstand, je statistieken en associaties. Je wilt echter ook weten welke zoekwoorden veel gebruikt worden om op een pagina te komen.

Met de nieuwe tool geef je een URL op waarna je een aantal zoekwoorden krijgt die gerelateerd zijn aan die URL. In het overzicht zie je tevens de hoeveel maandelijkse zoekopdrachten, concurrentie en de geschatte CPC (cost per click) als je gaat adverteren.

Koppeling met Adwords

De koppeling met Adwords is helemaal fantastisch. Als je inlogt zoekt de tool naar de campagnes in Adwords die leiden naar de URL die je hebt opgegeven.

De lijst met keywords die je dan te zien krijgt zijn al gefilterd op de zoekwoorden die je gebruikt in je Google Adwords campagne. Je krijgt dus direct zoekwoorden te zien die je kan toevoegen aan je campagne om meer hits te krijgen.

De nieuwe tool proberen

Deze tool heet officieel "Search-Based Keyword Tool", afgekort tot sktool. De tool is publiekelijk beschikbaar maar geeft meer resultaten als je ook een Google Adwords campagne hebt ingesteld.

Je kan je keyword marketing zo een flinke boost geven en nieuwe suggesties voor zoekwoorden vinden.

Je kan de tool vinden op http://www.google.com/sktool

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 4 reacties }

Umit Namli 19.11.08 om 21:09

Je bent er snel bij Erik. Ik was ook van plan om over dit leuk tooltje te schrijven. Heb nog niet de tijd gehad om er mee te testen, maar het zal vast wel goed zijn.

Al aan het testen geweest?

Oeroek 19.11.08 om 22:10

Het tooltje is hartstikke leuk maar nog niet helemaal duidelijk. Sommige sites geven geen resultaten als je geen Adwords campagne hebt lopen. Ook Nederlandstaligheid kan lastig zijn. Deze site, http://www.wwohn.nl geeft bijvoorbeeld nul hits.

Umit Namli 20.11.08 om 0:32

Het is me opgevallen dat de meeste keyword tools moeite hebben met het Nederlands… dit maakt het best ingewikkeld om een goede keyword analyse te doen.

Google is geen uitzondering.

Navin Poeran 31.12.08 om 15:51

Het is wel een nice tool hoor, maar kan soms wel wreed sucken. Misschien dat het in tijd, beter wordt.

Previous post:

Next post: