zoek privegegevens op het internet

31 October, 2007

in Blogosfeer, Gebruiksvriendelijkheid

wie heeft er nu niet ooit zijn eigen naam gegoogled, of die van iemand anders zoals een collega? Gewoon om even te kijken wat er omhoog zou komen.

Voor deze voyeurs van het internet is er een nieuw speeltje bij gekomen, http://www.wieowie.nl/. Niets blijft meer prive en je hele leven wordt blootgelegd, mits je het ooit op het net gezet hebt. Want de beste beveiliging voor anonimiteit op het internet is toch wel bewust zijn van wat je (niet) upload.

Wieowie vraagt om een voornaam en achternaam en komt dan met gegevens van die persoon uit Google, pdf en word documents, linkedin, youtube, schoolbank, en hyves. Vooral Hyves, Schoolbank en linked in scoren vaak goed als het gaat om prive informatie inclusief leeftijd en foto's.

 zoek privegegevens op het internet

Op de homepage van wieowie staan de laatste 10 zoektermen. Op dit moment staat daar ene Miriam Wilkens uit Rotterdam op nummer 1. Onder het kopje email adressen en telefoonnummers komen 10 email adressen en vele andere info, zie ook screenshot hierboven.

Maar nu ook meteen het probleem want bij Schoolbank staan 3 Miriam Winkels genoemd waaronder twee dames van wie Wilkens de meisjesnaam is. Dus welke informatie hoort bij welke van deze drie dames? Levensgevaarlijk om hier conclusies aan te verbinden.

En nu weer even terug naar de opening van deze post, je probeert toch ff te Googlen. Een vooroordeel is snel geboren maar voor de persoon in kwestie moeilijk weg te poetsen

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: