Wat verdient de webmaster met Youtube reclame?

21 November, 2008

in Geld verdienen

Gisteren schreef ik een artikel over de nieuwe mogelijkheid om met het maken van Youtube filmpjes geld te verdienen.

Inkomsten van Youtube filmpjes die op andere websites staan worden verdeeld tussen  de Youtube videomaker en Youtube zelf.

Wat verdient de webmaster hieraan?

Veel webmasters maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om Youtube video te embedden op hun site.

Op dit moment gebruiken veel webmasters de video als ondersteuning van hun website of ze maken het zelfs hun hoofddoel om de beste filmpjes te vinden en op hun website te linken/sorteren.

Nu komt er dus een systeem dat als je een filmpje op je website opneemt er reclame in komt te staan. In de aankondiging gebruikt Google de term Overlay ads wat impliceert dat de reclame niet buiten het Youtube venster komt (geen floating ads dus).

Het wordt dus steeds lastiger om geld te verdienen met het tonen van Youtube filmpjes op je site.

  1. Je hebt hier al een eerste beperking van Youtube zelf die niet wil dat je een commerciële site bouwt puur en alleen voor hun filmpjes.
  2. Een tweede beperking is de hoeveelheid reclame op je site. Als je Youtube filmpjes ineens beginnen met reclame tonen dan vermindert de advertentieruimte op je site. Je kan immers niet onbeperkt je website vol laden met advertenties zonder dat je bezoekers wegrennen.

Video Units in Adsense

Een prima oplossing ontstaat als je Youtube filmpjes kan embedden via Google Adsense. In dit systeem deel je dan mee in de advertentie inkomsten van de betreffende video.

Twee lastigheidjes zijn de volgende:

  1. Het gebruik van Adsense video units is beperkt tot een aantal taalgebieden. Nederlands staat nog niet in het lijstje.
  2. Tot zover ik weet kun je geen video's selecteren. Het beste dat je voor elkaar kan krijgen is de Adsense Video Unit richten op een categorie of provider.

Mijn wens

Op zich zou het wel interessant kunnen zijn als je Youtube filmpjes kan embedden via je Adsense account.

Op deze manier kan het podium voor Youtube filmpjes namelijk flink uitgebreid worden doordat webmasters nog actiever op zoek kunnen gaan naar filmpjes die geld opleveren.

Ook zou een webmaster zijn eigen content kunnen (laten) maken en makkelijk monetizen. Op deze manier kun je een video site maken voor reclame inkomsten. Een beetje zoals nu vaak informatieve websites worden gemaakt die inkomsten genereren met Adsense banners.

Ik ben benieuwd waar dit heen gaat. Er worden namelijk al zoveel filmpjes gemaakt en getoond op websites terwijl er vaak geen cent wordt verdient aan de filmpjes zelf.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: