Wat bedoelen die Amerikanen toch met een “pound key”

20 February, 2008

in Gebruiksvriendelijkheid

Vandaag stond er op Adsense Weblog een berichtje waarin de "pound key" wordt uitgelegd.

Zoek de "pound key"

pound signGoogle verifieert telefoon nummers door gebruikers te vragen een 6 cijferig nummer in te toetsen. Het nummer wordt bijvoorbeeld getoond op de instellingenpagina van Google Adsense. Om de procedure af te ronden moet je de "pound key" intoetsen op je telefoon. Dit bleek problematisch te zijn voor de gebruikers die geen "pound key" (₤) op hun telefoon konden vinden.

In hun berichtje over de "pound key" legt Google nog eens haarfijn uit dat het hier gaat om de "hash key", oftewel het hekje (#). Dat zal een flinke opluchting zijn voor de mensen die zochten naar de "pound key" en nu weer terug kunnen naar de dagelijkse zoektocht naar de "any key".

Het grote pluspunt vind ik de reactie van Google. Gebruikers snapten blijkbaar de procedure niet en Google steekt de hand in eigen boezem door zich te verontschuldigen en aan te geven dat ze zich nog meer bezig gaan houden met het perfectioneren van hun Engels communicatie met partijen buiten de USA. Hopelijk kijken ze dan ook meteen naar de andere talen die buiten de USA wel eens gebruikt worden.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: