Waarom zou je geen links naar je website willen?

21 January, 2008

in Vindbaarheid (SEO)

"Waarom zou je geen links naar je website willen?" Dit is mijn vraag van de dag sinds ik het postje hierover op het weblog van Coen Jacobs heb gelezen.

Hij verwijst naar de website van AKBANK die in haar algemene voorwaarden het volgende heeft staan dat hyperlinks naar de website niet zijn toegestaan.

hyperlinks niet toegestaan

Andere websites met dit soort verboden op het opnemen van hyperlinks zijn talloos zoals ook de volgende zoekquery laat zien "Hyperlinks naar deze website zijn niet toegestaan".

Nu heb ik dus wel een linkje opgenomen naar AKBANK wat volgens hun algemene voorwaarden niet mag. Volgens die algemene voorwaarden heb ik mezelf akkoord verklaard met deze algemene voorwaarden door er naar te kijken zoals ook onderstaand citaat laat zien.

av toepassing

Nu ben ik er zelf van overtuigd dat algemene voorwaarden niet van toepassing kunnen zijn als je ze niet kan lezen voordat je besluit van de diensten gebruik te maken. Dat is natuurlijk knap lastig als in de voorwaarden staat dat het lezen van die voorwaarden op het internet (bekijken van de website) die voorwaarden al van toepassing verklaard.

Ik kan hier dus geen touw aan vastknopen. Gelukkig heb ik het recht van de consument en zijn er vele andere banken en bedrijven die het helemaal niet erg vinden als er af en toe een linkje hun kant opgaat. Al was het maar omdat elke bezoeker een potentiële klant is.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

Nik 21.01.08 om 12:10

Apart verhaal.

De vraag is of dit wel algemene voorwaarden in de zin van de wet zijn. Zijn het bedingen die zijn opgesteld om in een aantal overeenkomsten te worden opgenomen? Ik denk het niet. Volgens mij ga je hier niet apart een overeenkomst aan als gebruiker.

Overigens kunnen algemene voorwaarden wel van toepassing zijn als je niet de kans hebt gehad om de voorwaarden te bekijken. Als consument (en ‘kleine onderneming’) heb je dan wel de mogelijkheid om de vernietiging van die voorwaarden in te roepen.

Oeroek 21.01.08 om 12:17

En de vraag blijft wat er nu precies gebeurt als AKBANK besluit dat de links hierboven en bij Coen Jacobs en in Google in strijd zijn met hun algemene voorwaarden en het aan wil pakken.

Previous post:

Next post: