Via Ebay help je de armsten met een kleine lening.

26 November, 2007

in Archief

Ebay is een nieuwe wereld in gedoken, namelijk die van microkrediet in de armste landen van de wereld. Microkrediet zijn hele kleine leningen die voor de armsten in de wereld net genoeg kunnen zijn om een eigen bedrijfje te starten.

De leningen worden tegen normale tarieven afgegeven en het is ook de bedoeling dat de leners de lening en rente kunnen terugbetalen zonder hun bedrijf te schaden. Een lening van 50 dollar kan het verschil maken in een wereld waar mensen van minder dan 2 dollar per dag leven.

Niet onverwacht zijn de vrouwen de belangrijkste en meest succesvolle doelgroep. Zij zitten vaak werkeloos thuis en kunnen via microkrediet de welvaart van het gezin omhoog stuwen. Daarnaast schijnen ze ook meer discipline te hebben in terugbetalen en lange termijn beslissingen.

Je kan je inschrijven en dan zelf kiezen in welk gebied je wilt investeren. Bedenk wel dat de rente een klein beetje lager ligt dan op de bank.

Update:
Google is ook wakker geworden. Ze gaan miljoenen investeren in duurzame stroom en willen het hele bedrijf CO2 neutraal houden. Als de eerste begint....

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: