Verwijdert Nujij.nl commentaar uit hun resultaten?

9 January, 2008

in Geld verdienen

Al een tijdje hoor je het voorbij komen(1,2), ook zojuist weer. Een website die claimt uit NUjij verwijderd te zijn. Hier beneden de volgende klucht over redactioneel ingrijpen indien er kritiek op het systeem komt.

verschillen ekudos en nujijHet artikel 7 verschillen waarom eKudos beter is dan Nujij.nl gaat over NUjij.nl en is na minder dan 1 dag uit de lijsten verdwenen. Coen was Coen niet als hij hier niet een volgend artikel aan zou wijden genaamd "Haalt Nujij.nl nu ook kritiek over zichzelf uit de top-lijst?".

Hoe bepaalt nujij.nl welke berichten vuil voor het volk zijn?

Ik vraag me dan altijd af waarom zo'n artikel verdwijnt. In mijn reactie op het artikel van Coen noem ik al twee redenen uit hun huishoudelijk reglement die hier van toepassing zouden kunnen zijn. Spammen (hier is Coen het uiteraard niet mee eens) en de overtreding van de regel dat je geen discussies mag voeren over de regels van Nujij zelf.

Dat vind ik op zich al een vreemde regel. Je mag op NUjij.nl dus geen openlijke discussies voeren over wat er goed of slecht is aan NUjij.nl. Je mag gewoon helemaal niet praten over NUjij.nl. Wel een makkelijke manier om je er vanaf te maken.

Verder hebben ze een sterrensysteem waarbij je sterren krijgt als je berichten en reactie plaatst of berichten plaatst die veel stemmen en reacties krijgen. Tenminste daar lijkt het op want een officieel bericht hierover kon ik niet vinden. Wel een aantal stukjes zoals dat op nujij.web-log.nl (reacties op www.nujij.nl). De grote vraag, namelijk of hoge sterren sterkere stemmen kunnen uitbrengen is me niet geheel duidelijk.

Vervolgens gaan mijn ogen verder naar de Nuniet knop. dit staat onder elk bericht en is een klein pijltje omlaag met de tekst "NU niet". Hiermee kun je een soort negatieve stem over een bericht afroepen. overigens had Coen het in zijn oorspronkelijk bericht over negatieve stemmen. Na reacties hierop van gebruikers op nujij.nl heeft hij dit echter weggehaald.

De NUniet knop staat verder uitgelegd in de huisregels.

Als een bepaald aantal gebruikers via de NUniet-knop een melding doet ('spam', 'onzin' of 'dubbel'), verdwijnt een bericht uit de blauwe kolom. Het bericht wordt dus niet verwijderd (dat gebeurt alleen met èchte spam), discussies kunnen gewoon doorgaan.

Dit wekt het vermoeden dat een aantal fervente Nujij gebruikers hun vetorecht hebben gebruikt door de NUniet knop te gebruiken. Niet helemaal duidelijk is hoeveel bezoekers dit dan zijn. Is het een relatief of absoluut aantal? Op nujij.web-log.nl meer te lezen over het gebruik van de NUniet knop.

De samenvatting is geloof ik dat de gebruikers vroegen om een middel om hun ongenoegen kenbaar te maken en dat het huidige systeem het meest gebruiksvriendelijk is. Digg doet het ook zo dus zal het wel ok zijn.

Verwijdering van Coen Jacobs

Gezien de reactie van laurens op zijn bericht is de reden dat Coen zijn bericht verwijderd is: "Discussies over (de regels van) NUjij worden verwijderd. Je mag dus blij zijn dat het bericht niet helemaal wordt verwijderd ;-) ". Dat is klare taal en het is duidelijk dat discussies over nujij.nl niet worden gewaardeerd.

De redactie heeft besloten en die hebben altijd gelijk bij dit soort discussies. of was het de gebruiker die altijd gelijk heeft??

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

Gerrard van Doren 22.07.09 om 17:58

Ook ik ben verwijderd van Nujij.nl , het is werkelijk een vreemde gebeurtenis.
Kritische geluiden ( ook over het eigen journaille ) worden niet getolereerd en zonder opgaaf van reden verwijderd.
De NL samenleving laat het al bijna niet meer toe , maar zelfs deze nieuwsvoorziening getuigt van een laag niveau te zijn !

ron 11.10.09 om 1:00

Onzin je gaat acoord met de voorwaarden als je,je aanmeld

Previous post:

Next post: