Uncyclopedia: De nieuwe Wikipedia

26 November, 2006

in Archief

Wat is Uncyclopedia?

Het is een variant op Wikipedia. Maar dan zonder de serieuzeondertoon. Uncyclopedia ziet er hetzelfde uit als WIkipedia maar bevat andere informatie. Kijk maar eens op de pagina over het web.

uncyclopedia 762887 Uncyclopedia: De nieuwe Wikipedia

Deze wiki is gemaakt met de software van Mediawiki. Dit is de open source software die ook door Wikipedia gebruikt wordt. Onwijs leuk om eens mee te experimenteren. Zo is de site Wikia een site die allerlei online communities verbind die zelf weer gebruik maken van Mediawiki. Eerder noemden we in dit blog al een aantal manieren om zelf wiki's te maken.

Wat heb je eraan?

Wat mij betreft een prima idee. Het is simpel, makkelijk en je kan er geld mee verdienen. Om met het laatste te beginnen, geld verdienen doe je met google adsense. Bezoekers komen af op het unieke concept en doordat bijvoorbeeld blogs hierover beginnen te schrijven. Het is simpel zoals zo veel wiki concepten. De bezoekers passen zelf de pagina's aan. Het is makkelijk doordat gebruik wordt gemaakt van Wikia.

Twee vragen die bij me overblijven zijn de volgende:

1) Hoeveel bezoekers trekt deze site nu echt en hoe lang nog.

2) Wat vind Wikipedia hiervan?

Technorati: wikipedia, Wiki

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: