STOP spam, telemarketing en SMS abonnementen. Hoe meld ik me af?

17 January, 2008

in Gebruiksvriendelijkheid

SMS abonnement afzeggen

Als je een SMS abonnement hebt en het is niet duidelijk hoe je je kan afmelden voor deze dienst dan zijn er een aantal dingen die je kan proberen.

  • Achterhaal het bedrijf en ga naar de website en zoek daar de manier om je af te melden. Via de website kun je je bijvoorbeeld afmelden bij Jamba. Vaak is het lastiger zoals bij Celldorado waar je op zoek moet in de algemene voorwaarden (puntje 10)
  • Als je de website of de link "afmelden" niet kan vinden dan zijn er websites die lijsten bijhouden met SMS shortcodes. Op de websites zoals smsopzeggen.nl, allesoversms.nl, opzeggen.nl, smsafmelden.info en smsafzeggen.nl kun je naar de afmeldcode zoeken op naam of shortcode. Er zijn ook nog losse lijsten zoals consumentenweb.nl.
  • Je kan ook gebruik maken van je telefoon provider. KPN, T-mobile en Vodafone hebben een zoekformulier om SMS diensten en hun codes op te zoeken.
  • Bij ongewenste SMS berichten kun je proberen je SMS te blokkeren. Bel hiervoor de helpdesk van je provider. Dit werkt alleen bij onbetaalde SMS berichten. Betaalde berichten afzeggen doe je bij de verzender.

Direct mail en telemarketing. Hoe kom je van ongevraagde post en die irritante telefoontjes af?

We kennen ze allemaal wel, telefoontje tijdens etenstijd. Of we nog loten voor de loterij willen, tenenkrommend.

Spam per email verminderen

Eind 2007 bestond 90%-95% van de email uit spam. Gelukkig wordt er al veel aan gedaan door de email providers. Er zijn echter nog wel enkele dingen die je zelf kan doen om spam tegen te gaan.

  • Voorkomen is beter dan genezen. Ben niet te scheutig met je e-mail adres of registreer een gratis adres dat je alleen gebruikt voor nieuwsbrieven en registraties.
  • Klik niet op de links in de ongevraagde e-mail en pas op met de unsubscribe of afmeld knop. Door jouw reactie weet de spammer dat jij je email lees en krijg je nog meer spam.
  • Koop een anti virus pakket met een spamfilter.
  • Dien een klacht in bij de OPTA.

Abonnementen opzeggen

Soms heb je andere abonnementen waar je vanaf wilt. Bijvoorbeeld je krant of mobiele telefoon.

  • Begin altijd op de website van de leverancier van het abonnement waar je vanaf wilt. Kijk ook in je contract of aanmeldbrief en de algemene voorwaarden. In de meeste gevallen zul je een brief moeten sturen voor een bepaald tijdstip.
  • Je kan gebruik maken van websites met voorbeeld brieven zoals james4you of opzeggen.nl. Om een voorbeeld te noemen, de krantensectie heeft een lijst kranten waarbij je per krant het adres, telefoonnummer en commentaar kan zien. Hier staat bijvoorbeeld hoe je de Telegraaf kan opzeggen.

**Update ** De tweede kamer heeft gisteren wijzigingen in de telecom wet goedgekeurd. Dit zou betekenen dat telemarketeers in hun gesprekmoeten vragen of de potentiele klant opgenomen wil worden in het "bel-me-niet-register". De telemarketeer moet dan zelf de inschrijving doen en niet de potentiele klant. Dit is natuurlijk nogal een verschil met het hierboven genoemde infofilter waar je jezelf nog moest inschrijven.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 10 reacties }

Mathieu 11.06.08 om 10:15

Graag wil ik http://www.smsafmelden.info/ hieraan toevoegen.

Oeroek 11.06.08 om 10:48

Ik heb deze site toegevoegd aan het rijtje. Dank je voor de tip

martijn 20.05.09 om 9:24

ik heb een ringtoon gedounlood maar niet gekregen
er gaat steets beltegoed af na een abennoment

martijn 20.05.09 om 9:25

hoe stop ik het

Oeroek 20.05.09 om 9:39

Hallo Martijn in het artikel hierboven en dan vooral de eerste paragraaf “SMS abonnement afzeggen” bevat een aantal handige links.

Je moet allereerst achterhalen van welk nummer je de SMS-jes krijgt. Met de links hierboven kun je dan de afmeldcode vinden. Je kan ook naar de website gaan waar je je bestelling geplaatst hebt en daar de afmeldknop zoeken.

Hans 07.02.10 om 1:15

ik krijg heel tijd een sms op mijn telefoon van 2500 girlsgonewild hoe kan ik me daar bij afmelden ik krijg een telefoon nummer 09004378788
maar die nummer klop niet en een berichtje naar 2500 stop dat werk ook niet kunt u mijn helpen gr hans

Oeroek 08.02.10 om 19:41

ALs het u niet lukt de afmeldcode te vinden via de diensten die ik hierboven in mijn post noem, of door de aanbieder in Google te zoeken zou ik u willen aanraden contact op te nemen met uw telefoon provider.

David Hofstee 30.09.10 om 20:08

Er is nog een verschil in ’spam’ van Nederlandse partijen en van andere onbekende partijen. Als je zeker weet dat het een Nederlandse partij betreft, dan kan je gewoon op de afmeldlink drukken. Als dat (kennelijk) niet werkt dan kan je altijd de tussenpartij mailen met je klacht of evt. naar http://spamcop.org gaan. Daarnaast is het goed om het de OPTA te laten weten.

P.S. Ik ben zelf werkzaam in de email marketing wereld bij een tussenpartij. Wij willen het altijd graag horen als er klachten zijn (dan kunnen we er een eind aan maken).

P.S. 2: Tip: gebruik NIET je info@ adres op je website. Ook het adres dat je aan de KVK geeft kan je beter niet hergebruiken.

David Hofstee 30.09.10 om 20:10

de website die ik bedoelde was http://spamcop.net

Zahida 11.02.11 om 15:58

ik wil af van SMS- diensten van 9494 AFZEGGEN kunnen mijn helpen …..ik vind verslijk gemeen van 9494 is heel gevaarlijk mensen hoe kan ik ff zeggen van sms diensten van 0494

alvast bedankt

Previous post:

Next post: