Statistieken oktober-november 2008

4 December, 2008

in Statistieken

stats november 081 150x150 Statistieken oktober november 2008Voor de cijferaars ga ik mijn statistieken openbaar maken.

Het doel

Het oorspronkelijk doel was dat ik eind 2008 per dag 1.000 bezoekers zou halen. Aangezien de laatste maand ingaat ga ik dit niet meer halen. Ik zal dus een ander realistischer doel moeten stellen. Allereerst de reden dat het niet gelukt is. Ik heb enkele maanden helemaal niets gepost en ben van design geruild en heb het onderwerp van het weblog meermalen veranderd.

Online verdienen op het internet is een interessant onderwerp waarover veel te schrijven valt. Ik heb natuurlijk mijn voorkeuren voor systemen en de belangrijkste daarvan is Adsense. Ik ben dan ook bezig met een Adsense gids. Naast de Adsense gids ga ik ook werken aan een sectie over de Google ad manager om je banner ruimte zelfstandig te kunnen verkopen.

Via deze nieuwe secties hoop ik het verkeer op te stuwen. Een andere voorwaarde van een succesvol blog is dat ik regelmatig blijf posten. Minimaal 3 keer in de week is mijn doel, liefst elke dag 1 bericht. Ik heb een aantal andere websites die ik ook in de lucht moet houden dus het zal spannend worden. Het posten van 1 artikel per dag moet ook geen hoofddoel worden. Uiteindelijk blijft de kwaliteit het belangrijkst dus dan post ik liever wat minder maar dan wel met meer kwaliteit.

Mijn doel van 100 bezoekers per dag blijft staan. De datum verzet ik naar 1 juli 2009. Ik wil boven de 2 pageviews per bezoeker uitkomen en een gemiddelde bezoektijd van 1 minuut.

Hoe staan we na Oktober en November 2008?

In oktober waren er 3,697 bezoekers die gemiddeld 1,48 pagina's bekeken. In November waren er iets meer bezoekers, namelijk 3,729 bezoekers die gemiddeld 1,47 pagina's bekeken.

De tijd die mensen op de pagina doorbrengen is omlaag gegaan van 88 seconden in September naar 65 seconden in Oktober en 51 seconden in November. Dit gaat dus niet goed. Op zich ook wel weer logisch aangezien de beste artikelen, die vooral verkeer uit Google trekken, gebaseerd zijn op het oude onderwerp van dit weblog. Deze bezoekers zijn naar verwachting een stuk minder geïnteresseerd in online geld verdienen. Hoog tijd om meer bezoekers naar het nieuwe onderwerp te trekken, online geld verdienen.

De meeste bezoekers komen via zoekmachines namelijk 87%. De verwijzende sites nemen 10% voor hun rekening en 3% van de bezoekers komen direct naar de site. Ik wil graag meer terugkerende bezoekers. Bij voorkeur komt niet meer dan 30% van het totaal uit Google. Nog even doorbuffelen dus.

De meest gelezen artikelen zijn:

 1. De update van je ip adres opzoeken en het originele je ip adres opzoeken.
 2. Stop spam, telemarketing en SMS abonnementen. Hoe meld ik me af?
 3. Waar heerst griep

Wat ik erg opvallend vind is dat het artikel over de griep ineens in de top 3 doorgedrongen is. Blijkbaar zijn er nogal een hoop mensen die aan de griep zitten en hierover aan het googlen zijn. Misschien ook wel door de nieuwe griep functie in Google.

Wat gaat er gebeuren vanaf December 2008?

De hoeveelheid berichten moet omhoog. Allereerst ga ik een aantal artikelen schrijven waarvan de Adsense gids een mooi begin is. Ik gan nog een paar andere onderwerpen behandelen waarvan de eerste de Google Ad manager en verkoop van bannerruimte de volgende sectie is.

Op het weblog wil ik ook meer berichten maken. Allereerst zijn daar de nieuwsberichten met soms ook een juridisch tintje zoals laatst een stukje over de beperking van "tell a friend" systemen. Verder wil ik tips gaan verzamelen om meer uit je website te halen. Dit geldt niet alleen voor Adsense maar ook voor affiliate inkomsten, zelf adverteerders zoeken en donatie systemen.

Een aantal toplijstjes kan niet ontbreken. Ik moet nog even nadenken over de onderwerpen omdat ik hierbij streef naar het krijgen van backlinks. Het zal wel even experimenteren worden.

De statistieken zelf

November 08

stats november 081 Statistieken oktober november 2008

 • 3.729 bezoekers
 • 1.47 pageviews per bezoeker
 • 51 seconden op de site

Oktober 08

stats oktober 08 Statistieken oktober november 2008

 • 3.697 bezoekers
 • 1.48 pageviews per bezoeker
 • 65 seconden op de site

September 08

stats september 08 Statistieken oktober november 2008

 • 2.820 bezoekers
 • 2,17 pageviews per bezoeker
 • 88 seconden op de site
 • 16 subscribers

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 6 reacties }

Umit Namli 05.12.08 om 16:04

Vergeleken met mijn statistieken, zien die van jou er wel leuk uit. Maar ik moet wel zeggen dat ik wel wat meer van je had verwacht sinds je al vanaf 2006 aan het bloggen bent!

Maar zoals ik al geschreven heb op mijn blog, geef niet op! Want het wordt alleen maar makkelijker. Maar dan moet je wel blijven schrijven hè.

Oeroek 05.12.08 om 17:26

haha, dit blog is lang een bijzaak geweest en ik heb vaker niet dan wel geschreven. Ook ben ik nog eens overgestapt van blogger naar wordpress en heb daarmee links en content verloren.

Ik zit eigenlijk vooral te rommelen met het onderwerp van het weblog. Door dat gewissel lukt het ook niet echt om vaste bezoekers aan te trekken.

Maar goed, wie weet komt het nog eens goed.

Karel Geenen 05.12.08 om 19:42

Leuke cijfers Eric! Ook jou wil ik de tip geven om meer naar andere bloggers te linken. Op deze manier wordt je bekend binnen de blogosfeer en zul je zien dat deze bloggers ook naar jou gaan linken.

En dan begint het spelletje pas echt :-)

Oeroek 05.12.08 om 23:44

@karel, dank je voor de tip. Ik zal er eens echt werk gaan maken. Ik kom overigens al regelmatig bij jou kijken. Moedige stappen neem je door de vele gastschrijvers.

@Umit
Je hebt helemaal gelijk met je opmerking. Ik heb nu wat meer plannen met dit weblog, ook door er artikelen op te zetten wil ik wat meer body geven. Ik heb nu als onderwerp de leerweg naar online verdienen. Wellicht dat ik het nog wat meer focus naar de Google producten zoals adsense en admanager. Via admanager komen eventueel de affiliate producten wel weer binnen. daar wordt echter al meer dan genoeg over geschreven.

Thijs 09.12.08 om 11:25

Je kiest een moeilijke niche. Er zijn erg veel blogs over “Online geld verdienen”.

In Nederland is het een opkomende markt maar Internationaal wordt je er echt mee dood gegooid. Ben benieuwd en wens je alvast veel succes voor 2009 :-)

Google Friend Connect is in ieder geval een goede stap om je netwerk uit te breiden. :-)

Oeroek 09.12.08 om 14:46

@ Thijs, Gelukkig voor jou zijn er nog niet zoveel blogs over SEO, hehe.

Ik lees veel over het onderwerp en ben nogal aan het experimenteren. Opschrijven is voor mij een manier om mijn gedachten te ordenen. Dan kan ik het net zo goed meteen publiceren. Daarnaast, bloggen over dingen die je leuk vind is een stuk leuker dan bloggen over onderwerpen die mij niet boeien.

Previous post:

Next post: