Statistieken Maart 2009

17 April, 2009

in Archief

maart 150x150 Statistieken Maart 2009

Het gaat slecht met dit blog, bar slecht. Er is maar 1 persoon verantwoordelijk en dat ben ik zelf. Mooie doelen en leuke ideeën maar geen tijd en vooral geen prioriteit om het blog verder uit te bouwen.

Ik vind het leuk om af en toe een artikel te schrijven maar kan me er moeilijk toe zetten om echt mijn schouders onder wwohn te zetten. Tijd om eerlijk te zijn tegen mezelf en me af te vragen wat ik nu eigenlijk wil met dit blog.

Ik heb natuurlijk ook niet echt een niche gekozen waar veel ruimte is. Er zijn al ontelbaar veel weblogs over online geld verdienen, Adsense, etc. Een onderwerp als Adsense of Admanager leent zich waarschijnlijk meer voor een Engelstalig weblog. Overigens is er al een Engelstalige versie van wwohn op wwohn.com. Hier heb ik echter al een tijdje niet meer op geschreven.

Rest mij de vraag: Wat zal ik toch eens gaan doen met wwohn.nl en wwohn.com. Allebei droppen of misschien doorgaan met de Engelse versie? Voorlopig blijf ik af en toe een berichtje schrijven, laat ik het maar even hobby bloggen noemen tot ik heb uitgevogeld wat ik ga doen met deze weblogs.

Wat zijn jouw ideeën? Alle tips zijn welkom.

Hoe staan we na Maart 2009?

In februari waren er 3.653 bezoekers die samen 5.273 pagina's bekeken

De hoeveelheid tijd die mensen op de site doorbrengen is gedaald. Op dit moment blijven mensen 49 seconden op de site. De bounce rate is gestegen  naar 77%  en de hoeveelheid nieuwe bezoekers is gelijk gebleven op 92,4% .

De meeste bezoekers komen via zoekmachines namelijk 84%. De verwijzende sites nemen 8% voor hun rekening en 8% van de bezoekers komen direct naar de site. Ik wil graag meer terugkerende bezoekers. Bij voorkeur komt niet meer dan 30% van het totaal uit Google.

De meest gelezen artikelen zijn:

 1. De update van je ip adres opzoeken en het originele je ip adres opzoeken.
 2. STOP spam, telemarketing en SMS abonnementen. Hoe meld ik me af?
 3. Waar heerst griep

Wat nog steeds opvalt is de kracht van de top 3. Deze artikelen scoren goed in Google en blijven voor veel bezoekers zorgen. Doordat ik ze zo vaak noem in het top 3 lijstje van mijn statistieken zit ik ook nog eens linkjuice naar deze artikelen te pompen waardoor het ze alleen maar sterker worden.

Hieronder vind je een lijstje met top 3 artikelen die de afgelopen maand gepost zijn:

 1. 3 gevolgen van rapportage van Adsense in Euro's
 2. Heeft Google nu echt de privacy aan de wilgen gehangen?
 3. Statistieken Februari 2009

De statistieken zelf

Maart 09

maart 1024x307 Statistieken Maart 2009

 • 3.653 bezoekers
 • 1.44 pageviews per bezoeker
 • 49 seconden op de site

Februari 09

januari 1024x303 Statistieken Maart 2009

 • 3.672 bezoekers
 • 1.50 pageviews per bezoeker
 • 54 seconden op de site

moz screenshot Statistieken Maart 2009

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 8 reacties }

Jeroen 18.04.09 om 15:28

Hey,
Het valt me op dat er geen pieken in je grafiek zitten als er bijvoorbeeld net een nieuw artikel is geschreven.
Misschien kan je de bezoekers meer binden door meer reclame voor de Feed te maken of een nieuwsbrief overwegen. Misschien zal het aantal directe bezoekers stijgen.

Misschien moet je ook eens wat schrijven wat niet direct met het onderwerp van dit blog te maken heeft, maar wel interessant is voor de doelgroep.

In ieder geval succes!
M.v.g. Jeroen Hubert

Oeroek 20.04.09 om 7:28

Hallo Jeroen, Dank je voor je tips. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. De feed en nieuwsbrief worden niet goed gelezen. Er zijn denk ik 60 leden op de feed en 12 op de nieuwsbrief. dit zou zeker onderdeel zijn van een nieuwe strategie.

Ik schrijf graag op wwohn maar constateer dat het een druk niche is en dat mensen die op wwohn komen maar kort blijven, en weinig pagina’s bekijken. Ik zal dus heel veel moeten veranderen en veel tijd moeten besteden aan wwohn om het blog succesvoller te maken. Op het moment twijfel ik een beetje of dit wel een van core projecten zou moeten zijn.

Jens Swelson 20.04.09 om 8:33

Ik kan eigenlijk alleen maar instemmen met Jeroen. Maak meer reclame voor je feed. Je kunt bijvoorbeeld ook een ebook weggeven als mensen lid worden van de Feed.

Probeer daarnaast kwalitatief goede artikelen te schrijven. Dan maakt het niet uit als je maar 2 per maand schrijft. Kwaliteit verkoopt zichzelf.

Laatste blogpost van Jens Swelson:De fratsen van Tim Kuik

Navin Poeran 09.05.09 om 1:23

Hoi Oeroek,
Ik hoop wel niet dat je gaat stoppen met je blog…

Wat ik zelf leuk vind om te lezen is praktijk voorbeelden, of artikelen die je echt commercieel kan gaan gebruiken. Misschien heb je wel ideetjes daarvoor?

Op me eigen blog wil ik al een tijd een post maken met “waarover zou je graag willen lezen”, soms heb ik zelf geen idee, of als ik aan een artikel begin vind ik het vaak genoeg “cheesy” en dan stop ik… echt moeilijk soms.

Oeroek 09.05.09 om 17:02

@Navin,
Dank je wel voor je aanmoedigingen. Bloggen is vooral leuk als je gelezen wordt. Ik ben zeker wel van plan om door te gaan met bloggen. Ik ga vooral mijn verwachtingen bijschroeven.

Het blog wordt een plek om op te schrijven wat ik meemaak en waar ik over nadenk als ik bezig ben met het monetizen van mijn andere sites.

Jens Swelson 09.05.09 om 17:47

Hoewel je al een paar jaartjes bezig bent, je moet nooit te snel succes verwachten. Zeker bij bloggen duurt dit vaak even. Het aantal pageviews dat je bezoekers maken is niet extreem laag. Het kan wel een beetje hoger, maar verwacht niet te veel. Dit is vrij normaal bij blogs. Op Spenk.nl zat ik ook heel lang rond de 1,2. Nu ik me er specifiek op ben gaan richten, heb ik dit kunnen verhogen naar ong. 1,8 pagina’s per bezoeker.

Misschien moet je je maar wat meer gaan richten op een specifiek onderwerp. Voorzover ik zie, behandel je nu een vrij breed onderwerp. Een breder onderwerp behandelen kan eigenlijk alleen als je zeer regelmatig berichten plaatst, in verhouding tot de breedte van het onderwerp.

Kijk bijvoorbeeld naar positie1: alleen online geld verdienen of wiep.net: alleen linkbuilding, een onderdeel van seo.

Om meer bezoekers op je weblog te krijgen, is het ook goed om op internet duidelijk aanwezig te zijn. Veel reageren dus op andere seoblogs bijvorbeeld. Mensen gaan dan vanzelf ook reageren op jouw berichten.

Laatste blogpost van Jens Swelson:Sommige mensen zien ze vliegen

Oeroek 09.05.09 om 23:09

@Jens,
Ik ben het volledig met je eens. Het onderwerp verzinnen is eigenlijk ook al jaren bezig. Uiteindelijk ga ik dit blog low profile vullen met de onderwerpen die ik tegenkom via mijn andere sites. Hierbij probeer ik te focussen op Adsense en Ad manager.

Je noemt eigenlijk wel een goed punt. Een breed blog heeft wellicht meer berichten nodig dan een heel specifiek blog. Hier moet ik nog eens goed over nadenken. De beoogde frequentie is op dit moment 1-2 berichten per week.

Harry de With 14.06.15 om 14:10

Hallo, leuke blog, wanneer ga je hem weer updaten?

Previous post:

Next post: