Statistieken Februari 2008

3 March, 2008

in Statistieken

Voor de cijferaars ga ik mijn statistieken openbaar maken.

Het doel

Eind 2008 zou ik graag willen (er is altijd iets te dromen) dat ik 1.000 bezoekers per dag haal, oftewel 30.000 per maand.

Aangezien een autohitter me een eind kan brengen stel ik als subdoel dat die bezoekers gemiddeld 2 pagina’s bezoeken en gemiddeld 1 minuut op de site blijven.

Hoe staan we in februari 2008?

De stijgende lijn is doorbroken. De reden hierachter is simpel. Minder artikelen gepromoot op de social media netwerken zoals nujij.nl, ekudos,nl en reporter.msn.nl. Daarnaast is de hoeveelheid artikelen minder geworden, 11 berichten in februari terwijl er bijna 30 geschreven zijn in januari.

Ik had de afgelopen maand 1.711 bezoekers die gemiddeld 2,25 pagina's bekeken. Hier deden ze gemiddeld 110 seconden over. Alhoewel de hoeveelheid bezoekers minder is geworden hebben ze gemiddeld wel meer pagina's bekeken en langer op de site rond gekeken.

Lezende bezoekers zijn een zegen en misschien kunnen we hieruit afleiden dat de groep bezoekers uit de sociale media netwerken wel je bezoekers aantallen opkrikt maar ook meer bezoekers oplevert die meteen weer vertrekken. Dit zou betekenen dat de bounce rate in februari lager ligt. Dat is ook het geval, maar niet veel, 58% in januari tegen 52% in februari.

De meest gelezen artikelen zijn:

 1. De update van je ip adres opzoeken en het originele je ip adres opzoeken.
 2. Stop spam, telemarketing en SMS abonnementen. Hoe meld ik me af?
 3. Neckermann en het phishing verhaal.

Wat gaat er gebeuren in Maart 2008?

Ik ga verder op de koers van usability en searchability. Ik zal hier flink moeten aanpoten om in de top drie terecht te komen. De huidige top drie bestaat uit oude artikelen, de nieuwste is gepubliceerd op 6 februari, het bericht over spam komt uit januari en het artikel over het opzoeken van je IP adres komt zelfs uit november.

De lijst met taken die ik mezelf voorgenomen had in mijn bericht over de statistieken van januari 2008 zijn uitgevoerd. Het enige punt uit die lijst waar ik me deze maand mee ga bezighouden is het schrijven van lezenswaardige berichten.

De statistieken zelf

Februari 08

statistieken februari 2008

 • 1.711 bezoekers
 • 2,25 pageviews per bezoeker
 • 110 seconden op de site
 • 8 subscribers

Januari 08

Statistieken januari 08

 • 3.006 bezoekers
 • 2,07 pageviews per bezoeker
 • 84 seconden op de site
 • 7 subscribers

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

nietsnut 20.03.08 om 14:41

Een nobel streven, ik heb hetzelfde doel voor 1 van mijn weblogs, http://www.kattengedoe.nl Eind dit jaar wil ik 1000 hebben per dag. Als je in een redelijke niche zit wordt dit denk ik wel moeilijk.

Oeroek 20.03.08 om 15:57

Het zoeken van een niche is een uitdaging op zich. Welke doelgroep, wat voor soort artikelen en waar komen de lezers vandaan? Ik merk dat ik daar met dit log mee worstel. Daar zit ook meteen weer de fun.

Hele coole site trouwens dat kattengedoe. ziet er gelikt uit.

Previous post:

Next post: