Statistieken Januari 08

1 February, 2008

in Statistieken

Voor de echte cijferaars ga ik mijn statistieken openbaar maken.

Het doel

Eind 2008 zou ik graag willen (er is altijd iets te dromen) dat ik 1.000 bezoekers per dag haal, oftewel 30.000 per maand. Aangezien een auto hitter me een eind kan brengen stel ik als subdoel dat die bezoekers gemiddeld 2 pagina’s bezoeken en gemiddeld 1 minuut op de site blijven.

Hoe staan we in januari 08?

Er zit een stijgende lijn in voornamelijk vanwege enkele populaire artikelen op Nujij.nl, Ekudos.nl en reporter.msn.nl. Ik wilde eens proberen hoe dit systeem werkt en of er bezoekers uit te halen zijn. Ja dus. Plaatjes staan onderaan deze post.

Ik had de afgelopen maand 3.006 bezoekers, dat is bijna 3 keer zoveel als in December. De hoeveelheid pagina's per bezoeker is ook omhoog. Was dit in december nog 1,81 voor januari is dit 2,07. De tijd op de site is ook omhoog, van 64 seconden naar 86 seconden. Het lijkt er dus op dat ik niet alleen meer bezoekers had maar dat elke bezoeker ook meer pagina's bekeek en langer op de site bleef.

De populairste artikelen waren:

Wat gaat er gebeuren in februari 2008?

Ik heb de afgelopen tijd geschreven over heel veel verschillende dingen, de rode draad is zoek. Ik vrees dat dit een van de redenen is dat maar weinig mensen zich abonneren op mijn feed (minder dan 10 leden). Ik ga de komende maand op zoek naar een duidelijker thema. Ik dacht eerst aan een log voor startende internet bedrijven maar dat is eigenlijk nog te breed. Ik denk nu aan de richting usability oftewel gebruiksvriendelijkheid. we zullen zien. Een andere verandering is dat ik mijn feed button wat prominenter in beeld ga plaatsen. Hopelijk helpt het.

Ik heb natuurlijk nog meer veranderingen in gedachten. Op dit moment spelen de volgende dingen, mede met dank aan het lijstje van Karel Geenen met de 26 tips voor een succesvol blog:

 • Het prominenter in beeld zetten van de link naar de RSS feed.
 • De samenvatting die in de feed wordt gegeven is nu een stuk langer.
 • Naar aanleiding van een berichtje van Joost de Valk over de Wordpress plugin RSS Footer bevat elke samenvatting in de feed nu een link naar het het weblog en daarnaast een tweede link naar het bericht zelf. Het blijft de vraag of scrapen mag maar als iemand het doet staan mijn links er goed bij.
 • Ik ga een "about me" pagina maken.
 • Zojuist heb ik de Wordpress plugin related posts geïnstalleerd. Helaas werkt het nog niet want als er geen related posts zijn krijg je een verzameling random artikelen en vanwege een of andere reden is dat precies wat er nu gebeurd. Gelukkig is de maand nog lang.
 • Ik heb de Wordpress plugin sociable geïnstalleerd. Deze zorgt ervoor dat er nu onder elk bericht links staan naar de bekende social bookmark sites. Ik heb zelf maar even Nujij.nl en Ekudos.nl aan het programma toegevoegd. Met dank aan Joost de Valk die de moeite heeft genomen deze sociable plugin te debuggen.
 • En uiteraard ga ik op zoek naar mijn onderwerp en proberen lezenswaardige posts te schrijven.

De statistieken zelf

Januari 08

Statistieken januari 08

 • 3.006 bezoekers
 • 2,07 pageviews per bezoeker
 • 84 seconden op de site
 • 7 subscribers

December 07

Statistieken december 07

 • 1.101 bezoekers
 • 1,81 pageviews per bezoeker
 • 64 seconden op de site

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 3 reacties }

Joost de Valk 01.02.08 om 13:45

Leuk dat je m’n plugins gebruikt! Laat het me maar weten als er iets niet werkt :)

Jan-Willem Bobbink 05.02.08 om 13:45

Veel succes met het behalen van je doelen!

Oeroek 05.02.08 om 14:09

Dank je. Er zit groei in, nu even volhouden.

Previous post:

Next post: