Site review: Casa Del Mundo

20 May, 2008

in Archief

Het is niet ongebruikelijk dat een website gebruikt wordt als een belangrijke speerpunt in de marketing campagne van een bedrijf. Dit maakt het des te belangrijker dat ondernemers de tijd en moeite nemen om hier kritisch aan te werken, of op zijn minst kritisch kijken naar degene die ze inhuren.

Afgelopen week keek ik naar Herrie in het Hotel van Herman den Blijker waarin hij en de heer Reimers hotel ondernemers helpen de boel weer te laten draaien. In dit geval was de website vatbaar voor flinke verbeteringen.

Den Blijker en Reimers van "Herrie in het Hotel" naar Casa Del Mundo

Afgelopen 13 mei 2008 gingen Den Blijker en Reimers naar Casa Del Mundo. De betreffende aflevering kun je hier streamen.

Casa del Mundo ligt in Spanje en verhuurt op een mooi terrein opgeknapte ouderwetse woonwagens. Daarbij zit een mooi restaurant en een bar.

Ik ben geen hotel ondernemer maar had het gevoel dat de woonwagens, restaurant, bar, etc goed in elkaar zaten. Het ziet er gezellig uit en de ondernemers verdienen zeker meer bezoekers.

Eerste diagnose van de website

Reimers ging zich bemoeien met de website. Want wat bleek, zelfs als je zoekt op de naam van het bedrijf was de website niet te vinden in Google. Gelukkig had Reimers vrienden bij metatag.nl die hier wel raad mee wisten.

Ze constateerden onder andere dat:

 • er gebruik wordt gemaakt van een redirect domein;
 • de website helemaal in flash was gemaakt; en

 • dat er gebruik werd gemaakt van nofollow.

Metatag.nl heeft tips gegeven aan de webbouwer in Spanje. Er is nu een eigen webdomein en al een begin gemaakt met optimaliseren.

Aangezien de TV vraagt om snelle resultaten is er meteen een Adwords campagne opgestart voor de broodnodige klikken. De campagne draaide binnen 1 dag op volle toeren. Overigens hoorde ik ze in de uitzending niet praten over de kosten.

Organische resultaten zijn natuurlijk goedkoper maar duren wel langer. Nu de camera's weg zijn komt de vraag of de organische resultaten straks ook in orde komen.

SEO: Casa Del Mundo in Google

Uiteraard ga ik niet de hele site analyseren maar wil wel enkele punten noemen die wellicht een snel resultaat tegenhouden.

 • De website staat in ieder geval in Google als je zoekt op Casa Del Mundo, helaas is dit op dit moment ook de enige pagina. Extra links naar de site kunnen hier veel betekenen, net zoals meer links van de hoofdpagina naar de rest van de site zodat Google ook de rest van de website kan opnemen in Google.

 • De openingspagina is een flashpagina opgebouwd met frames, lastig te lezen voor de zoekmachine. Probeer die flash kwijt te raken of in ieder geval te zorgen dat er rondom de flash meer tekst en hyperlinks naar de rest van de site komen te staan.

 • Geef elke pagina zijn eigen titel en beschrijving (metatag keywords en description).

 • Schrijf veel tekst, bijvoorbeeld over de omgeving, activiteiten, mensen die er zijn geweest, special activiteiten, beschrijving bij de foto`s etc.

Samengevat is het dus vooral belangrijk veel hyperlinks op te nemen van de eerste pagina naar de rest van de pagina's en te zorgen voor veel tekst.

Gebruiksvriendelijkheid Casa Del Mundo

Toen ik naar deze site zat te kijken vielen me ook enkele punten op die de gebruiksvriendelijkheid flink kunnen verbeteren.

 • Geef elke taal een apart domeinnaam en zet boven in de pagina de links naar de andere talen. Je kan een eerste taal selectie doen met het scannen van het land via de IP adressen.Combineer dit wel met cookies zodat een gebruiker die een andere taal kiest dit maar 1 keer hoeft te doen. Op deze manier raak je minder bezoekers kwijt met de openingspagina die je nu vraagt om een taal te kiezen (elke extra klik is er 1 te veel)

 • Gebruik geen vlaggen voor de taal selectie. Enkele lastigheidjes met die vlaggen:

  • Bezoekers kunnen denken dat de vlaggetjes te maken hebben met de locatie van de bungalows (parken in NL, Spanje en de UK).
  • Er zijn meer Engels sprekenden dan alleen in de UK, net zoals er meer Spaanstaligen zijn dan alleen in Spanje. Als Nederlander klik je bijvoorbeeld ook niet snel op een Belgische vlag als je de site in het Nederlands wilt zien. Je moet dan ook nog eens de vlag herkennen en hopen dat je geen Belgische Franstalige site krijgt.
  • Niet iedereen kent de vlaggen of kan ze uit elkaar houden.

  Je kan dit gedeeltelijk oplossen door een tekstje toe te voegen als je met de muis over de link gaat. Je kan in dit tekstje de taal zetten. Je kan de vlaggen ook vervangen of aanvullen met hyperlinks die je de naam van de taal geeft.

 • Er wordt maar een klein stukje van het scherm gebruikt. Ook moet je scrollen in dat kleine schermpje. Mensen zijn gewend aan de grote scrollbalken van de browser en kunnen de kleine scrollbalken missen. Er zijn bedrijven die deze layout in betere en makkelijkere programmacode kunnen zetten.

 • De menu kopjes bovenaan de site zijn moeilijk leesbaar. Maak ze helder wit en verander het lettertype naar iets leesbaars.

 • De eerste pagina laat zien dat dit park bij Herman den Blijker is geweest en geeft vervolgens aan hoe mooi de omgeving en het park is. Ik stel me zo voor dat de tekst ook kan melden dat dit een mooi park is waar mensen woonwagens kunnen huren om een fantastische vakantie in te vieren.

 • Er staat veel informatie in de tabjes over de omgeving, de accommodatie en de prijzen. Het tabje activiteiten is echter maar drie regels lang. Waarom niet een langer stukje? De mensen willen toch vermaakt worden en het is natuurlijk fijn als ze zich kunnen verheugen op activiteiten voor alle leeftijden.

 • Waar is de call to action: "reserveer nu"? Als je dan gaat reserveren, hoe moet dat dan? Casa del Mundo zou een extra tabje kunnen maken dat ze "reserveren" of "boeken" noemen. Hieronder komen dan de prijzen en boekingsinformatie.

  **edit: ik heb het gevonden, bij "informatie" staat onderaan een verborgen button "info en boeking". Dit lijkt mij de belangrijkste pagina van de hele site, een linkje vanaf het hoofdmenu zou hier handig zijn. Bezoekers worden beter geholpen als er een link zou zijn naar de soorten accommodaties die er zijn (met foto). Je moet er namelijk een selecteren in het reserveringsscherm.

 • Onderaan staan allemaal foto's die je kan uitvergroten door erop te klikken. Als je op een kleine foto klikt krijg je regelmatig een andere foto te zien. Dit wekt verwarring, als je een kleine foto wilt uitvergroten zou dit dezelfde foto moeten blijven.

 • De foto's staan nu verdeeld over de tabjes. Het zou makkelijk zijn als er ook een overzichtspagina is waar alle foto's per categorie staan. Zo kun je bijvoorbeeld snel opzoeken welke accommodatie je wilt boeken. Daarbij loopt Casa Del Mundo nu het risico dat bezoekers denken dat de foto's bij de layout horen en er dus niet op klikken.

Marketing

Nog een paar kleine marketing punten die misschien kunnen helpen.

 • Als het park niet vol is kunnen er misschien ook last minute aanbiedingen live gezet worden. Beter een wagen voor de helft van de prijs verkocht dan dat hij leeg staat.

 • Een website gaat actief leven als er een weblog bijkomt waar de eigenaren af en toe eens opschrijven hoe het gaat en er een foto bijzetten.

 • Neem een duidelijke sectie op waar je kan boeken en informatie over het park en de prijzen kan opvragen.

 • Als er een brochure is, scan deze dan in en zet deze ook online. Je kan deze mooi printen en nog eens nalezen.

Conclusie

Ik ben vrij leeggelopen op bovenstaande lijstjes die natuurlijk niet compleet zijn. Een paar basis verbeteringen kunnen hier echter al veel betekenen, vooral waar het betreft het vinden van de reserverings pagina en de toegankelijkheid voor Google.

Ik zou bij een project als dit de 80/20 regel in de gaten houden. 80% van de resultaten zijn vaak te boeken met 20% van de moeite. De resterende 20% van de resultaten kost 80% van de moeite. Weet wanneer je moet stoppen maar ook wanneer je nog even moet doorgaan.

Welke verbeter punten zouden er volgens jullie nog in de 80% resultaten thuishoren?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 10 reacties }

Jeroen 21.05.08 om 12:55

Ik heb de betreffende uitzending van “Herrie in het hotel” ook gezien. Vanwege mijn persoonlijke twijfels over de kunde van Metatags.nl heb ik daarna nog eens het een en ander gecheckt en de eigenaars van Casa Del Mundo Jos & Beppie van gratis advies voorzien, hier waren ze erg blij mee.

Oeroek 21.05.08 om 13:59

Grappig dat meerderen hetzelfde dachten. Ik zat naar die site te kijken en heb er maar een blogje van gemaakt.

Wel grappig hoeveel designers en webbouwers er zijn die nog steeds sites bouwen die zoveel verbeterpunten kennen op het gebied van vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Dit geeft Jos & Beppie ook weer een uitdaging want hoe ga je in hemelsnaam al die tips in je website verwerken. Een webbouwer is ook niet gratis en zal zich misschien aangevallen voelen op zijn eerste werk.

Casa del Mundo 27.06.08 om 13:37

Wij, Jos en Beppie zijn iedereen zeer dankbaar voor alle tips en het spontane meedenken. Er wordt nu hard gewerkt aan een verbetering van de site. We hopen dat het daarna allemaal beter te volgen is.

Nogmaals hartelijk dank voor alle inspanningen

Jos en Beppie

Bowie Derwort 07.07.08 om 9:21

quote:”Geef elke taal een apart domeinnaam en zet boven in de pagina de links naar de andere talen. ”

Ik vroeg mij af of dit door Google uiteindelijk niet als ‘duplicate content’ wordt gezien? Ondanks dat de content van de site wel anders is vanwege een andere taal kan ik mij voorstellen dat hij wel veel gelijkenissen vindt in de structuur.

Oeroek 07.07.08 om 10:46

In een blogpost van 1,5 jaar geleden geeft Google zelf aan dat verschillende talen geen duplicate content zijn.

Of een vergelijkbare structuur duplicate content oplevert lijkt me sterk. Ik heb wel eens berichten gelezen dat je site ook beoordeeld wordt op een standaard template. Als twee sites in een cms dezelfde template gebruiken dan lijken de sites enorm op elkaar behalve de tekst zelf. Ik heb echter geen bevestiging dat dit een probleem zou zijn.

Bij het meertalig maken van een domein is het wel belangrijk dat je aparte url structuren gebruikt zodat bijvoorbeeld de homepage in elke taal een andere url heeft. Bij voorkeur een domeinnaam met de extensie van het betreffende land omdat dit de bezoeker meer vertrouwen geeft. Je kan ook werken met subdomeinen of per taal een directory. Dit zou ik dan wel doen vanaf een .com om het betrouwbaarder te maken. Een fransman gaan namelijk niet snel op een .nl domein zijn vakantie boeken.

Voor de rest is het veelal een usability discussie. hoe krijg je mensen van een land op de website in de juiste taal. Als een Nederlander een franse site treft dan is hij waarschijnlijk weer vertrokken. Vandaar ook dat je de taallinks duidelijk boven in je pagina moet zetten. Ik heb over meertalige websites ook een artikel geschreven dat misschien interessant voor je is.
Ook praktisch is het lastig want hoe moet Google vertalingen vergelijken.

Ik zou me geen zorgen maken dat je een stuk content in meerdere talen live zet. of dit nu op 1 domein, subdomein of andere domeinen gebeurt maakt voor de duplicate content discussie niet uit.

Edwin Waelbers 20.07.10 om 10:32

Je kan vlaggen niet altijd gebruiken. Maar ze werken meestal wel veel beter dan hyperlinks: ze vallen gewoon meer op.

Ik heb daar een kleine studie over gedaan, die je hier kan vinden:

Vlaggen gebruiken om een taal te selecteren kan wel

Mo 16.08.11 om 21:41

Het ziet geweldig uit op tv veel succes

James 17.08.11 om 0:13

Uitzending gisteren (dinsdag 16-8-11) nogmaals op TV geweest. Herman den Blijker. Site is nu wel veel beter vindbaar op Google. Nu doorgaan, want echte optimalisatie is natuurlijk nooit af. Blijf controleren, analyseren, bijsturen. Participeer op Twitter, Facebook en Hyves. Ook daar is je doelgroep te vinden.

Veel ondernemers vergeten hun website naast SEO ook gewoon te promoten. Jammer, daar laat je veel bezoekers liggen. Klanten gebruiken namelijk niet altijd Google als startpunt. Wees ook aanwezig op andere websites. Wees overal aanwezig.

Hoog in Google 03.09.12 om 20:50

Goed gezegd James!

gjrwbjkd 04.09.15 om 22:39

The company鈥檚 portfolio is wide and includes a few training companies, recruitment company, an online education company, a media company, an online portal and various apps she has invested in. air max LIMA, Peru (AP) – Ecuadorean opposition activist Dr. Carlos Figueroa was being pursued by the state when his email and Facebook accounts were hacked. Several dozen of his colleagues have similarly had their digital lives violated. All blamed President Rafael Correa s government, but no one had proof. p nike run shoes
鈥淭hey weren鈥檛 killed immediately, that would have been an easier death for them, they were killed over a few days in the most brutal ways imaginable. Coach Outlet A36-year-old woman ina fit ofjealous rage killed her common-law husband bysmacking him inthe head with afrying pan, theInvestigative Committee Friday.
b3VsZCBhbHNvIGJlIGJ1aWx0LiA8L3A+PHA+SWYgYXBwcm92ZWQsIGNvbnN0cnVjdGlvbiBjb3Vs oakley sunglasses store Iran reunited with Egypt in 2011 following the Arab Spring. The newly-democratically elected President Mohammed Morsi visited Iran in August 2012. j Cheap Jerseys From China
Not everyone is ‘on-drugs’ because they enjoy them – millions of people who are Curtly told “YOU are TOO-FAT / OBESE / OVERWEIGHT” by both Doctors and POLITICIANS of WHOM the VAST-MAJORITY in MEDICAL Services appear to have a Louis Vuitton Handbags What will you be bringing to the UAE?
i On the Tee will feature a creative and entertaining interactive 9-table course, with each stop showcasing innovative approaches to sustainability. As guests move from table to table they will learn through others experience by being exposed to sustainable best practices that have successfully been implemented by business across Somerset County. canada goose outlet Why is TB a problem on the mines? nike air jordans
Andrew Montlake, director at mortgage broker Coreco, said: “What is encouraging is that we are now seeing more availability of mortgages as lenders look to hit the lending targets they have fallen behind on by the end of the year. ugg boots Steve Doyle, the La Crosse County Board chairman and the Democrat on the ballot for the 94th District, said the focus of his campaign has been getting people to the polls Tuesday. http://www.oakleyonlinesunglasses.us.com
Food Lion does not double coupons Coach Outlet As for Intel’s relations with the Israeli government, the Ministry of Finance and Ministry of Industry, Trade and Labor depicted the company as a near-violent lobby. Things should be put in proportion, but it is hard to avoid the feeling that the campaign for the latest government grant changed the balance of power. c oakley sunglasses
Jonny Bairstow hit three sixes and as many fours in a 22-ball 37 and helped the score along to 64-2. air jordan shoes Society for Conservation of Nature:
“There’s a lot of risk for the potential reward,” said Kirk Topel, president of Hal’s Harley-Davidson, in New Berlin, which carried Erik Buell Racing motorcycles. http://www.canadagoosejacketstore.us.com The train arrived in north Darlington at midday. It had taken two hours to cover nine miles, with three stoppages totalling 55 minutes, and so its average speed was 8mph. One wagon had been
Read archived reviews of Japanese classics at . nike outlet store Nygren, whose district along the western shore of Green Bay includes part of the affected area, wouldn’t give details but said he expected an announcement within weeks.
b.) Chris DiMarco Coach Outlet Online It is unfortunate that some of our young people are joining this hate group, said Midjiyawa Bakari, the governor of the Far North region. We keep telling them that Boko Haram] is not the only way their problems can be solved.
q With the run rate falling, tried to fetch a Kevin O’Brien slower ball from outside off stump over mid-wicket and bottom-edged into his stumps. Coach Outlet Store Online The Government Accountability Board, which oversees state elections, is predicting that 20% of eligible voters will come to the polls. That’s in line with most spring elections over the last decade that featured a contested Supreme Court race.
One strategic move is to partner with leading retailers. The collaboration with Starbucks — one of the world’s best-known companies — is a single step, albeit a giant one. Before Starbucks got on board, a number of its managers registered with Postmates as couriers and spent weeks examining its technology and logistics. They wanted to see for themselves that Postmates does indeed have the capacities to deliver hundreds of thousands of cappuccini a day. canada goose jacket , Journal Sentinel Inc. All rights reserved. e Coach Factory
Martin Birtle points out that, but for Brian Clough鈥檚 career-ending injury on Boxing Day 1962, none need have worried about goal average. Old Big Head had scored 28 that season already. Robert, himself a Sunderland fan, agrees. 鈥淚f only we had Nick Sharkey now.鈥?http://www.louisvuittonoutlet.me * Replace the fuel filter. Chances are good that if you ran all last summer on the same filter, it s time to replace it. Dirty fuel filters can be a factor in hard starting and reduced fuel economy. Whenever working with fuel system components, be sure to read and follow the operator s manual, use manufacturer s recommended components, and make sure all connections are secure when complete.
l c29ydCBvZiB3YXIgJiM4MjEyOyBtYXliZSBub3QgdG9tb3Jyb3csIG1heWJlIG5vdCB0aHJlZSBt Coach Outlet Most of the time refugees choose poor communities to live in because it is cheaper for rent. These communities were already overstretched in terms of public services whether you are talking about schools, health clinics, roads, water. Then you have this extra pressure on the system this is why the tension starts rising. u
鈥?WHAT DO YOU GET: 鈥?Vauxhall is particularly proud of its 鈥榥ew generation鈥?touch-screen infotainment interface with most functions being controlled via the screen or a computer mouse-style touchpad just behind the gearshift. It鈥檚 possible to access the core functions – radio, smartphone connection and sat nav – from the home screen by using your finger, the touchpad or voice control. Uggs Outlet The studio is full of other Red Hen Originals products and prototypes. There are cushions, aprons, tea-cosies, notebooks and stationery sets 鈥?all displaying Julia鈥檚 distinctive animal prints and the Red Hen Originals logo. jordan shoes
What they re doing now is refining the cost and determining the cost-benefit analysis, Hannen said. cheap ugg boots Three of the four patients in Mumbai studied had “received erratic, unsupervised second-line drugs, added individually and in incorrect doses” from multiple doctors trying to cure their multidrug resistance, noted the researchers. q jordan release dates
鈥淚 understand the booing at the end and half-time probably, but during the game when a team-mate passes the ball, I don鈥檛,鈥?said Poyet. 鈥淢y message to them (the fans) is patience, and I am sorry I can鈥檛 bring Niall Quinn and Kevin Phillips back. michael kors bags To make things more difficult for the party, differences between State president Rahul Sinha and actor-turned-BJP politician Rupa Ganguly became evident. The State unit of the party is already struggling with inter-party squabbles and this new addition is making things more difficult for the party.
JiM4MjIwO0hlIHdhbnRlZCB0byBnZXQgYSBzY2hvbGFyc2hpcCBmb3IgY29sbGVnZSBhbmQgd2Ug Nike Roshe Run Shoes Another extract she found particularly moving was about the increased destruction because of the thousands of charcoal braziers that were used as stoves in most houses and full of hot coals used for cooking. h http://www.uggbootsblackfriday.us.com
鈥淭hat鈥檚 what happened to us in 鈥?6,鈥?he explained. Cheap NFL Jerseys Cattle and Cane came to the attention of the BBC Introducing programme with the recordings of their album, and also had a debut performance at T in the Park. The band have also performed at Hyde Park and numerous other sold-out dates across the region.

Previous post:

Next post: