Relevante Adsense advertenties

9 December, 2008

in Geld verdienen

Veel webmasters hebben Adsense advertenties op hun weblog staan. Soms leveren ze veel op en soms leveren ze minder op. Vaak is het niet duidelijk hoe dit komt en gaan webmasters op zoek naar manieren om de inkomsten te vergroten.

Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om je Adsense advertenties te tweaken. Let bijvoorbeeld eens op de onderstaande tips voor het verbeteren van de advertenties die Google je aanlevert.

Beter betaalde Adsense clicks

Allereerst moet je achterhalen welke keywords goed betaald worden. NIet elk zoekwoord is gelijk en de Adwords adverteerders doen vaak een studie naar de best converterende zoekwoorden.

Dit zijn de zoekwoorden die jij in jouw artikelen moet verwerken om de best betalende advertenties te krijgen.

Je gebruikt hiervoor de Keyword Tool van Adwords die een schatting geeft wat adverteerders moeten gaan betalen voor bepaalde zoekwoorden. Let ook even op de concurrentie, hoe hoger deze te meer adverteerders er zijn die wel willen betalen voor dat zoekwoord.

Lees het artikel "Beter betaalde clicks"

Kies een goede URL en titel

Voor goede advertenties moet je Google laten weten waar je pagina over gaat. De eerste aanwijzingen komen uit je URL en de titel van je artikel.

De URL moet eigenlijk al de goed betaalde zoekwoorden bevatten. Naast de naam van de pagina kun je hier ook invloed uitoefenen door mapjes in je directory structuur op te nemen.

Lees het hele artikel "Goede URL en titel"

Geef de Adsense spider goed te eten

De Google spider gaat je pagina analyseren en komt na de URL en TItel natuurlijk terecht op de inhoud van de pagina zelf.

Het is belangrijk dat je hier voldoende informatie neerzet zodat de spider een beeld kan vormen over de inhoud van die pagina.

Lees het artikel "Geef de Adsense spider te eten"

Zoekwoord positionering

Je weet nu dat je goed betaalde zoekwoorden moet vinden en deze verwerken in je URL, titel en tekst. Je kan echter niet je hele tekst ongestraft volgooien met deze zoekwoorden.

Er zijn plekken die beter werken dan andere en ook op de hoeveelheid zoekwoorden moet je letten. Synoniemen kunnen welkome aanvullingen zijn.

Lees het hele artikel "Zoekwoord positionering"

Waar op de pagina staat je top content

Een pagina heeft veel meer info dan alleen jouw artikel. Er staat een header, menu, footer en misschien nog wel meer info die op elke pagina terugkomt.

Je wilt Google echter wijzen op de informatie die jouw pagina uniek maakt op jouw website. Hiervoor is section targeting uitgevonden.

Met bepaalde HTML code kun je de Google spider laten weten welke informatie op die pagina minder belangrijk is en welke heel belangrijk is.

Lees het hele artikel "section targeting"

Snelle preview van je Adsense advertenties

Nadat je allerlei wijzigingen hebt aangebracht op je pagina wil je weten wat de effecten zijn op je advertenties.

Helaas heeft Google wat vertraging en zul je moeten refreshen en wachten op de resultaten. Een alternatief is de Google Adsense preview tool waarmee je de verwachte advertenties real time kan bekijken.

Lees het hele artikel "snelle preview van je Adsense advertenties"

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: