Presto: email voor analfabeten

29 November, 2006

in Archief

Het kan altijd gekker, dat blijkt maar weer. Presto komt met een systeem om email te sturen aan mensen die geen computer hebben. Sterker nog, je stuurt niet alleen e-mail aan digibeten, ook analfabeten zijn niet meer veilig voor de nieuwe era van informatieverschaffing.

Hoe werkt Presto?

presto 731760 Presto: email voor analfabetenAllereerst dient de ontvangende partij, hierna te noemen de digibeet, een speciale printer te kopen. In het voorbeeld van presto is dit een HP printer. Zoals je hiernaast kan zien is het een reguliere printer die zover ik kan zien niet normaal kan printen.

Uitgebreidere informatie is te vinden in de sectie van Amazon waar dit product te koop staat.

Na aankoop van deze printing email box moet hij aangesloten worden op het internet. Zelfs een digibeet kan dit. Het is namelijk niet meer dan je telefoonkabel in de printer stoppen. Ik ga er nu even vanuit dat de meeste digibeten een werkende lijn hebben.

Vervolgens moet je een account aanmaken bij Presto. Dit kan via internet maar ook telefonisch. Als je dit gedaan hebt ben je ready to go. Zelfs als je later verhuisd hoef je geen gegevens te veranderen. Je printer belt namelijk zelf naar de server om berichten op te halen. Hier zit wel meteen een kink in de kabel, het nummer dat gebeld wordt ligt in de USA. In andere landen werkt dit dus (nog) niet.

Alles ingesteld? dan kunnen mensen je nu mail gaan sturen. Dit werkt via een abonnement bij Presto. Mensen sturen hun email dus eigenlijk naar Presto die ze vervolgens in de wacht zet totdat de printer opbelt om ze op te halen. Zodra dat gebeurd print de mailbox het bericht.

prestoplaatjes 708326 Presto: email voor analfabetenEr zijn verschillende stijlen en templates beschikbaar om je bericht zo mooi mogelijk uit de printer te laten lopen.

Commercie

De printer kost 149 dollar en een account kost 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar. Dat is natuurlijk leuk verdienen voor de aanbieders. De printer wordt verkocht door HP en de account is niets meer dan een portal om mailtjes in een wachtrij te zetten waarna de printer inbelt om de berichten op te halen (zal wel geen collect call zijn). De kosten van papier, inkt, etc zijn voor de gebruiker. Er is een call center dat je helpt bij het opzetten van een account. Maar dan nog 10 dollar per maand voor het doorsturen van mailtjes en een account waar een printer kan inbellen.De gebruiksvriendelijkheid lijkt perfect. Stekker erin en een nummer bellen waar je een aardige mevrouw aan de lijn krijgt die je verder helpt.

Wie doet er mee? De markt naar Europa ligt open.

Technorati: presto, email

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: