Plaatjes bij Adsense reclame

15 December, 2008

in Geld verdienen

Veel Adsense kliks, dat willen we allemaal wel. Er zijn vele methoden om je klikratio verder te helpen waaronder het opnemen van plaatjes naast je reclame.

Meer clicks door plaatjes

Je kan je CTR flink verhogen door plaatjes op te nemen bij je advertenties. Er zijn meerdere redenen voor dit succes waaronder:

  • Plaatjes trekken op een pagina de aandacht.
  • Door de plaatjes te variëren in soort, aantal en formaat voorkom je banner blindheid.
  • Je kan de plaatjes ondersteunend laten werken.

Als je eens goed gaat zetten voor dit concept dan is het mogelijk je klikratio's flink te verhogen. De grote uitdaging is echter om het gebruiken van plaatjes in overeenstemming te houden met de gebruiksvoorwaarden van Google.

Plaatjes naast je Adsense beperkt door Google TOS

Een aantal jaren geleden is er door Google een beperking opgelegd aan het gebruik van plaatjes. In de Google TOS staat onder andere het volgende.

  • May not direct user attention to the ads via arrows or other graphical gimmicks
  • May not place misleading images alongside individual ads

Stel dat je een pagina over een weekendje weg hebt, dan krijg je waarschijnlijk reclame over weekendjes weg. Als je daar plaatjes of thumbnails naast zet van blije mensen die op vakantie zijn dan wek je de indruk dat de reclame bij het plaatje hoort. Onderstaand plaatje is dus niet toegestaan.

adsense image Plaatjes bij Adsense reclame

Nadere uitleg door Google

Het voorbeeld hierboven komt van het officiële Adsense weblog en is expliciet genoemd als niet toegestaan.

Door de thumbnails van het fruit en de reclames ernaast wordt de indruk gewekt dat ze bij elkaar horen. Het gebruiken van extra witruimte tussen het plaatje en de reclame is niet voldoende. Ook het opnemen van een border of lijn tussen de plaatjes en de reclame is niet voldoende.

Je zult dus duidelijk moeten maken dat de reclame losstaat van de plaatjes. Bijvoorbeeld door borders rondom je ads te zetten of door je ads een hele andere kleurstelling te geven.

Op positie1 kwam ik een post tegen over het gebruik van plaatjes waarbij ik vrij zeker ben dat de Google policy overtreden wordt. Ik ben erg benieuwd naar de reactie van Ilonka van Positie1. Als er weer ruimte is om plaatjes naast je Google Ads op te nemen dan zou je je inkomsten namelijk flink kunnen verhogen.

Edit: De reactie van Ilonka van Positie1 is binnen in de vorm van een blogpost. Het was de bedoeling om met het artikel iets te weeg te brengen. En dat is gelukt. Ik heb er in ieder geval een mooie aanleiding in gevonden om nog eens op te schrijven dat het niet is toegestaan misleidende plaatjes te zetten naast een Adsense reclame.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 trackback }

Op vakantie van adsense geld?
12.16.08 om 14:35

{ 10 reacties }

Jeroen 16.12.08 om 0:56

Heb de desbetreffende advertenties op Positie1 gezien.. denk idd ook dat de Google policy hier overtreden wordt. Komt dicht in de buurt van manipulatie.

Oeroek 16.12.08 om 9:39

Er is ondertussen ook al heel veel dat fantastisch werkt maar niet mag. Uiteindelijk gaat het om de conversie die je voor je adverteerders behaalt.

Via Adwords conversions kan Google weer meten of een publisher goed verkeer aflevert. Dit zal wel steeds belangrijker gaan worden.

Jeroen 16.12.08 om 14:21

Sommige adverteerders adverteren alleen voor de klikken. Maar t klopt dat als alle bezoekers van een site slechts 1 pagina bezoeken van een adverteerder. Hoe relevanter de bezoeker, hoe beter. Manipulatie zal dus uiteindelijk tegen de publisher gaan werken, aangezien Google de beschikking heeft over veel gegevens.

Oeroek 16.12.08 om 15:34

@ Jeroen,

Ik wil daar toch nog eens dieper in gaan duiken. Smartpricing is natuurlijk het beste voorbeeld van hoe je als publisher ineens minder geld kan gaan krijgen voor je clicks als je waardeloos verkeer levert.

Robbert 19.12.08 om 11:49

Ik zie dat de adsense op positie1.nl als zijn verwijderd!
Zou het te laat geweest zijn?

Oeroek 19.12.08 om 12:01

Ik zie nog steeds adsense staan. Overigens zijn op de andere sites zo te zien de plaatjes weggehaald

Ilonka 16.01.09 om 8:50

Ik heb op Positie 1 even een update geplaatst over dit hele verhaal. De afbeeldingen werken nog steeds, en doen het steeds beter. Wat Erik ook al zei; dit levert genoeg op voor Google. Er zijn maar een paar sites die geoptimaliseerd zijn voor Adsense over Texel. Mochten die paar ook verdwijnen dan hebben ze ook geen adverteerders meer.

Robbert | Geld Verdien Forum 16.01.09 om 10:12

By the way,

Ik heb het sterke vermoeden dat het verschrikkelijk slecht gaat met Adwords en Adsense op dit moment. Hoe zou dat komen?

Online geld verdienen 16.01.10 om 20:56

Ook ik zie deze manier van adverteren nog veel voorkomen op andere websites. Dus het kan nog steeds? Kan iemand mij dat even uitleggen? Vooral op telecom websites zie ik plaatjes met rechts daarvan dus de links. Wordt zoiets nog geaccepteerd door Google?

Oeroek 17.01.10 om 13:02

Dat er nog steeds sites zijn die de plaatjes gebruiken om bezoekers naar advertenties te trekken kan van alles betekenen.

Misschien lezen wij de regels te streng en is het wel toegestaan, of Google heeft de sites die dit nog steeds doen gewoonweg nog niet aangepakt?

Dat andere sites niet aangesproken zijn op hun manier van advertentieplaatsing wil niet zeggen dat het daarmee toegestaan is.

Previous post:

Next post: