Persoonlijke zoekresultaten in Google

21 November, 2008

in Vindbaarheid (SEO)

Persoonlijke zoek resultaten hangen in de lucht en Google heeft ze weer een stapje dichterbij gebracht.

Als je ingelogd bent in je Google account kun je via searchwiki zoekresultaten omhoog stemmen of verwijderen uit je zoekresultaten.

Het is me niet helemaal duidelijk wanneer het live gaat. Ik zie in ieder geval nog geen stembuttons en heb ook geen info gevonden die aangeeft dat je naar een aparte Google URL moet gaan. Even afwachten en zorgen dat je ingelogd bent.

Wat kun je precies doen met searchwiki

Je krijgt naast je zoekresultaten stemknoppen. Via het pijltje omhoog breng je een resultaat naar de top van de pagina. Via het kruisje verwijder je een resultaat.

Je kan ook notities bij een zoekresultaat opnemen. Al deze notities worden bewaard in je Google account zodat je ze later nogmaals kan bekijken.

De bedoeling is dat als je later zoekt op dezelfde term de gewenste URL's nog steeds bovenaan staan. Je kan op deze manier je favoriete sites makkelijker bereikbaar maken.

Een grote vraag is in hoeverre jouw stemgedrag je eigen search gaat beinvloeden. Ik kan het niet letterlijk terugvinden maar kan me wel voorstellen dat een site die je vaker omhoog stemt ook vaker opduikt in andere zoektermen.

Wat is het gevolg voor de algemene zoekresultaten

Google geeft aan dat deze persoonlijke stemmen alleen invloed hebben op de resultaten als je ingelogd bent in je eigen Google account. Daarbij geeft Google aan dat ze jouw stemgedrag niet zullen gebruiken voor de algemene rankings.

Ik vind dit zelf moeilijk voor te stellen. Als veel mensen een bepaalde site wegstemmen uit een zoekresultaat of juist naar de top brengen dan kan ik me voorstellen dat Google hier actie op onderneemt. Het zou bijvoorbeeld een vlag kunnen zijn voor een handmatige review door Google.

Als blijkt dat dit gevolgen gaat hebben voor de algemene rankings dan ontstaat er tevens een heel nieuw speelveld om de resultaten te beinvloeden. Voor je SEO zou je dan mensen kunnen overtuigen om bij bepaalde zoekopdrachten jouw site omhoog te stemmen

Als je de mogelijkheden vast in actie wil zien kijk dan eens naar het volgende filmpje.

Andere weblogs die hierover schreven:

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

Umit Namli 21.11.08 om 9:51

Om dit te ervaren, ga naar http://www.google.com en niet http://www.google.nl

Wanneer je een zoekopdracht geeft in http://www.google.com, zul je de nieuwe functies zien.

Oeroek 21.11.08 om 10:19

hehe dank je. Het had wat voeten in de aarde om op de engelse google.com te komen aangezien deze me direct weer doorstuurde naar google.nl.

Ik heb in mijn account een voorkeur staan voor Nederland. Nadat ik dit op alle landen heb gezet werd ik nog steeds geredirect naar google.nl

In ieder geval had ik ineens een optie “google.com in english” en die gaf idd de nieuwe resultaten.

Previous post:

Next post: