Pas op met Adsense onder de titel van je bericht

22 December, 2008

in Geld verdienen

Een van de beste plekken om je Adsense op te nemen is vlak onder de titel van je bericht. Als een bezoeker naar jouw artikel klikt zien ze eerst de titel en daarna de eerste paar regels van het bericht. Hier staat dus je Adsense.

Dit is niet altijd toegestaan en kan tot een ban leiden.

Pas op met een label boven je Adsense ads

In de programmavoorwaarden van Adsense staan meerdere eisen, waaronder de volgende:

mogen geen misleidende labels boven Google-advertenties plaatsen: advertenties mogen bijvoorbeeld wel worden gelabeld met 'Gesponsorde links' maar niet met 'Favoriete sites'

Als je je Adsense blok direct onder de titel van je bericht zet dan wordt de titel van je bericht ook de label van het Adsense blok.

adsense label 300x173 Pas op met Adsense onder de titel van je bericht

Stel je voor dat je een titel hebt die klinkt als: "de 4 beste verdienmodellen" of bijvoorbeeld "Mijn 5 favoriete sites". Meteen hieronder komt je Adsense blok en daarna je artikel.

Met een beetje pech wordt deze titel nu aangemerkt als het label boven je advertenties en loop je daarmee het risico op een ban.

Dit is een probleem als je de ads niet op ads laat lijken. Het is moeilijk de grens te bepalen. Het voorbeeld dat ik hier rechts heb neergezet is in ieder geval niet toegestaan volgens Google.

Toegestane Adsense labels

Adsense zelf noemt als toegestane labels: "gesponsorde links" en noemt expliciet "favoriete sites" als niet toegestaan.

In mijn voorbeeld hierboven van het artikel met als titel " Mijn 5 favoriete sites" zit je dus fout.

Je zou dan boven je ads een ander label moeten opnemen. Een andere oplossing is het verplaatsen van je advertenties of je advertenties via design opties zoals kleur en border onderscheiden van de titel van je bericht.

Ik heb zelf als oplossing een nieuw label boven alle Google adsense reclames gezet die bovenaan een bericht staan. Volgens een artikel op quickonlinetips heeft Google bevestigd dat dit voldoende is.

Wat denken jullie hiervan, laten jullie dit gaan of zaten jullie al lang aan de safe side?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 3 reacties }

Jeroen 24.12.08 om 9:53

Vrij duidelijke regels van Google. Lijkt me allemaal ook zeer logisch. Zoals ik in een andere reactie al zei is manipulatie verboden. Het plaatsen van de Adsense op een dusdanige manier komt hier dichtbij in de buurt.

(Zat allang aan de safe side dus :P )

Oeroek 24.12.08 om 13:05

Je ziet nog wel eens sites die met dit soort regels de mist ingaan. Doodzonde om hiervoor een ban te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie 13.01.09 om 19:05

Inderdaad doodzonde als je hierdoor een ban krijgt, temeer het vaak niet bedoeld is van de webmaster. Wat mij betreft een reden te meer dat Google in plaats van gelijk te bannen eerst eens een keer een waarschuwing zou kunnen geven. Er zijn al veel, zelfs kwalitatieve, adsense imperia om zeep geholpen door de soms willekeurige invulling die Google aan haar eigen voorwaarden geeft.

Previous post:

Next post: