Oude berichten recyclen

29 April, 2010

in Blogosfeer, Gebruiksvriendelijkheid

Dit weblog bestaat al weer bijna 4 jaar op het domein www.wwohn.nl, daarvoor nog een tijdje op een blogspot adres. Een lange tijd waarbij ik regelmatig gewisseld ben van onderwerp, layout, structuur en inhoud.

Dat betekent vooral heel veel oude niet relevante berichten die jaren oud zijn. Het betekent ook dat er nog enkele oude berichten rondzwerven die wellicht nog relevant zijn maar gewoonweg outdated zijn geraakt met niet werkende links en opmaak.

Oude berichten hergebruiken

Gelukkig is er nog genoeg waarde te halen uit dit soort oude berichten. In mijn actionables voor wwohn.nl kondigde ik al aan dat ik ging werken aan het updaten/verwijderen/redirecten van oudere berichten.

Ik ga al die oude berichten nog eens van stal halen en kijken of ze nog te recyclen zijn. Als er slechts een kleine wijziging nodig is maak ik wat kleine aanpassingen en verander ik de datum. Als sprake is van grote veranderingen zet ik een nieuw artikel live waarbij ik teruglink naar het origineel en vanaf het origineel naar de update.

Waar ik nog mee zit is wat ik met de berichten ga doen die te ver offtopic zijn of gewoonweg hun relevantie verloren hebben. Ik kan deze laten staan in de hoop dat er nog wat bezoekers vanuit Google komen. Het nadeel hiervan is dat de offtopic en irrelevante berichten ook kunnen zorgen voor hoge bouncerates en lage site on time. De bezoekers van offtopic artikelen komen misschien wel op een artikel dat ze zoeken maar de kans is klein dat ze doorklikken op de site die immers over een heel ander onderwerp gaat.

Zojuist ben ik begonnen met het archief van 2006. Hier zat eigenlijk niets tussen wat ik eigenlijk nog zou willen publiceren. En wat kan ik dan het beste doen met die oude berichten?

Hoe ga jij om met outdated en/of offtopic oude berichten? Laten staan of verwijderen/redirecten naar de homepage?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

Remi 29.04.10 om 10:51

Hoe doe je dat dan met de reacties die onder die oude berichten staan.

Oeroek 29.04.10 om 10:54

Als er reacties onderstaan maak ik liever geen wijzigingen in de artikelen. Als er meer veranderd wordt dan alleen een niet werkende link, spelfoutjes, e.d. dan schrijft ik een nieuw artikel waarbij ik opmerk dat het een update is van een eerder artikel. Zo kan ook weer een verse discussie gestart worden.

In een aantal gevallen zal het ook mogelijk zijn een dergelijk update artikel te versterken met de punten die in de reacties zijn aangehaald.

Previous post:

Next post: