Notities maken in Google Analytics

29 October, 2008

in Statistieken

De trouwe lezers van webanalisten.nl hebben het bericht over de notities in Google vast al gelezen. Het is echter zeker de moeite waard om nog eens onder de aandacht te brengen.

Er is tool van gepresenteerd op het Epikone blog waarmee je notities kan bijhouden in Google Analytics. Je kan meer informatie lezen en het programma downloaden op Epikone.

Waarom notities bijhouden in Google Analytics?

Als je veranderingen maakt in je website die gevolgen kunnen hebben op je bezoekers gedrag wil je dit kunnen koppelen aan veranderingen in je statistieken.

De hierboven genoemde tool kun je gebruiken om bovenaan je rapporten pagina een notitie achter te laten.Je kan op deze manier een soort journal bijhouden van je veranderingen.

Natuurlijk kun je dit journal ook bijhouden in een aparte Excel sheet. Maar ja, het blijft lastig voor velen om apart een sheet te openen en deze informatie bij te houden. Je hebt de notitie pagina liever dicht bij de bron, dus in Google Analytics zelf.

hoe werkt het

Er staat nu een knop "show notes" boven aan je pagina. Als je hierop drukt komt er een extra box waarin je je opmerking inclusief datum kan opnemen. Later kun je deze weer teruglezen.

Deze tool draait op Google's App engine en daardoor is de data ook extern gehost. Als je computer uitvalt of kapot gaat ben je deze data dus niet kwijt.

De applicatie zelf kun je downloaden als een extensie op Firefox. Je zult dus ook met deze browser moeten werken wil je gebruik kunnen maken van deze functionaliteit.

Nu maar hopen dat ook Google dit signaal oppikt en deze functionaliteit aan het programma toevoegt. Want wat we echt willen is niet alleen een soort journal maar ook een koppeling met de pieken en dalen zelf.

In andere woorden, je wilt in de grafiek een soort pointer willen opnemen die naar een notitie verwijst. Op deze manier kun je makkelijk al je opvallen veranderingen in je statistieken direct koppelen aan een opmerking.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: