Namaken van je website aanpakken? Voorzieningenrechter zorgt voor eerste munitie.

14 January, 2008

in Archief

Ik volg graag het weblog van Arnoud Engelfriet op Iusmentis. Hij scheef afgelopen weekeinde een bericht over een bedrijf van wie niet alleen het ondernemingsplan gedeeltelijk was gekopieerd maar ook de website was nagemaakt. Het originele bedrijf is naar de rechter gegaan om hier iets tegen te doen en heeft gewonnen.

De copycat had dezelfde soort achtergrondkleur, afbeeldingen van dieren in elementaire kleurstellingen, hetzelfde lettertype en maakte gebruik van dezelfde template. De uitspraak vind je hier. Op merkenbureau.com tref je een hele korte versie van de uitspraak aan en de opmerking dat als Jungle City doorgaat er een dwangsom komt.

Helaas vond ik wel het origineel van Monkey Town maar niet de volledige kopie van Jungle city. Google cache kwam niet verder dan het volgende.

Anyway, als je tegen dit soort problemen aanloopt heb je in ieder geval je eerste aanknopingspunt en is het wellicht tijd om je advocaat te bellen.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: