Misdaad Kaart

13 December, 2006

in Archief

Wat is een misdaadkaart?Het kon niet uitblijven. Een website die de misdaden en criminaliteit in Nederland neerzet op een Google map. We lieten al eerder zien hoe je zelf een Google map kan maken. De volgende stap is natuurlijk het gebruiken van die map. Naast de tweedehands aanbiedingen en de 7 wereldwonderen kwam ik nu een site tegen waar de misdaad weergegeven wordt.misdaadkaart 744749 Misdaad Kaart
Wat ze doen is het verzamelen van misdaden in Nederland en deze categorizeren en chronologisch opslaan. Vervolgens gebruiken ze deze data om in te voeren in een Google map. Je kan nu dus een vlaggetje zien waar een misdaad is gepleegd. Om het overzichtelijk te houden kun je in plaats van alle misdaden ook een categorie selecteren of inzoomen op de kaart.

Gaat het populair worden?

Of deze specifieke site heel groot gaat worden weet ik niet. Ik denk dat er maar een kleine geïnteresseerde doelgroep is. Wat wel groot gaat worden is het concept . Het plotten van informatie op een kaart. Je hebt alleen een plaatsnaam of postcode nodig om een vlaggetje te maken. Database erbij en klaar. Je zou het ook met nieuws kunnen doen, huizenprijzen, etc , etc.

De huidige site heeft alleen adsense reclame. Daar staat tegenover dat er eventueel rechten moeten worden betaald om toegang te krijgen tot een landelijke database met misdaden. Tenzij ze alle kranten spellen maar dat lijkt me wat tijdrovend. Maar goed, als de site draait dan draait hij. Misschien toch een leuke bijverdienste.

Een leuke verbetering zou nog zijn de hoeveelheid misdaden in een gebied plotten. En dan niet met vlaggetjes maar met een kleur. Zo zie je in een oogopslag waar er meer misdaden zijn. Je zou zelfs een map kunnen maken met de verandering in dichtheid per afgelopen jaar en zo snel laten zien hoe de dichtheid van de misdaden in een bepaald gebied veranderd.

Technorati: Google maps, misdaadkaart

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: