Malware wordt een volwassen branch

7 December, 2007

in Gebruiksvriendelijkheid

Malware is software die bedoeld is om te infiltreren in een computer zonder toestemming van de eigenaar/gebruiker. Malware is niet bedoeld om je computer of software te beschadigen. Het is vaak bedoeld om passwords of privacy informatie te ontfutselen. Ook het surfgedrag kan interessant zijn zodat bedrijven je hele gerichte reclame kunnen sturen.


Malware business een volwassen branche

De reden dat ik hierbij kom is de hoeveelheid berichten die ik af en toe, zoals ook afgelopen dinsdag (5 december 2007), voorbij zie komen over Malware.

  • Valse reclame: er zijn blijkbaar malware verspreiders die reclame kopen op naam van een ander bedrijf en die reclame kopiëren. De bezoeker denkt een legitiem bedrijf te zien maar wordt geconfronteerd met malware. De malware verspreider happy want die heeft een bezoeker en tegelijkertijd een concurrent minder populair gemaakt.
  • Hoeveelheid malware neemt snel toe: in 2007 is er volgens ZDnet meer malware geproduceerd dan de 20 jaar ervoor. Dat is nog eens snelle groei. Dit gaat blijkbaar niet om nieuwe technologieën maar vooral om verfijningen van bestaande concepten.
  • 1 op 3 sites besmet. Dit vind ik nogal schokkend. 1 op de 3 sites zou besmet zijn. Hier tref je de toplijst van aangetroffen ellende aan.

Wat doe je tegen malware?
Hoe je malware zo veel mogelijk voorkomt weten we eigenlijk allemaal wel, koop goede anti virus/firewall software en open niet elke link die voor je neus komt. Vooral niet als het gaat om een naakte Angelina Jolie die je van een onbekende afzender krijgt.

De beste gratis anti spyware scanners.

De volgende gratis anti spyware scanners geven aan ook met Windows Vista overweg te kunnen.

Gratis virusscanners downloaden?

Ga naar webmaster-nieuws.blogspot.com

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: