Je Adsense blokken presenteren aan adverteerders

2 April, 2010

in Geld verdienen

adverteren 300x118 Je Adsense blokken presenteren aan adverteerdersVia Adsense kun je geld verdienen met je website. De adverteerders adverteren via Adwords en Google koppelt deze automatisch aan de publishers.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van contextuele selectie en een veilingmodel zodat op een pagina passende advertenties komen te staan die het meeste opleveren voor de adverteerder en de publisher.

Dit systeem is echter niet feilloos. Daarom kun je als adverteerder bepaalde sites uitsluiten voor jouw advertenties of zelfs een exclusieve lijst maken van de websites waarop jouw advertenties getoond worden.

Dit maakt het voor publishers interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden om een site onder de aandacht te brengen bij adverteerders.

1) Het instellen van kanalen

Als publisher kun je je advertenties onderverdelen in kanalen. Deze kanalen kun je vervolgens open zetten voor adverteerders.

  1. Ga naar het overzicht kanalen in je Adsense dashboard
  2. Zoek het kanaal waar dat je open wilt stellen voor positie targeting. Tot zover ik weet is het niet mogelijk om een URL kanaal hiervoor te gebruiken. Je hebt dus een of meer aangepaste kanalen nodig die tezamen zoveel mogelijk advertentie posities op je site bevatten.
  3. klik op "instellingen bewerken"
  4. zet een vinkje bij "U kunt dit kanaal ook als een advertentie positie zichtbaar maken voor adverteerders".
  5. Vul alle gegevens in. Selecteer de soort pagina waarop de advertenties komen en geef aan op welke positie deze terecht komen. Daarbij kun je een beschrijving geven. Je kan overwegen om hier ook een link naar de advertentiepagina van je site te zetten. Onder geavanceerde opties kun je de taal selecteren.

2) Registreren bij Google Adplanner

Via Google Adplanner kunnen adverteerders op zoek gaan naar websites om te adverteren. Ze kunnen zoeken op de beschikbare advertentie formaten, hoeveelheid potentiële advertentie vertoningen en geschatte bezoekersaantallen.

Bekijk bijvoorbeeld de Adplanner pagina over wwohn.nl. Helaas wordt nog niet heel veel informatie gegeven doordat de website www.wwohn.nl te weinig bezoekers heeft. Voor een voorbeeld van een grote pagina met veel gegevens kun je eens kijken op de Adplanner pagina van nu.nl.

Naarmate de doel site groter is worden meer gegevens getoond. Bijvoorbeeld op welke websites bezoekers nog meer komen en wat belangrijke zoekwoorden zijn voor een website.

Je kan als publisher echter ook zelf de informatie aanvullen. Je kan de account koppelen aan Google Analytics zodat de getoonde cijfers betrouwbaarder worden. Je kan ook beschrijvingen opgeven en een link naar een pagina op je eigen site waar je nog meer informatie geeft aan adverteerders.

  1. Ga naar www.google.com/adplanner. Log in met je Google account. Als je deze nog niet hebt, maak er dan een aan.
  2. Zorg dat je terecht komt op de Adplanner pagina over jouw website. Je kan je pagina vinden in het tabje "search by site" als je zoekt op URL in de zoekbox.
  3. Klik vervolgens op de optie "edit your site info".adplanner edit Je Adsense blokken presenteren aan adverteerders
  4. Om informatie te kunnen wijzigen dien je te verifiëren dat jij de eigenaar bent. Ik heb hiervoor mijn verificatie via Google webmaster tools gebruikt.  Als je site niet is aangemeld bij Google webmaster tools dan is dit wellicht een mooi moment. Klik vervolgens op "edit site information".
  5. Vul alle mogelijke velden en opties in. Je kan selecteren welke advertentie formaten je accepteer, een beschrijving geven, categorieën selecteren en zelfs je Google Analytics data delen.

3) Maak een advertentiepagina waarin je adverteerders wijst op de mogelijkheid om via Adwords op je site te adverteren

Zelf maak ik op www.wwohn.nl voornamelijk gebruik van Google Adsense. Hierdoor ben ik zeer weinig tijd kwijt aan het optimaliseren van de advertenties. Aangezien dit maar een klein weblog is wil ik ook niet teveel tijd besteden aan optimaliseren.

Aangezien ik wel eens e-mails krijg waarin mij wordt gevraagd om de advertentie mogelijkheden heb ik besloten een pagina aan te maken met de advertentie mogelijkheden. Op deze pagina geef ik aan dat het mogelijk is om via Adwords direct op deze website te adverteren.

Hierbij maak ik ook een link aan naar mijn Adplanner pagina. Ik heb deze pagina gekoppeld aan Google Analytics en zo kan ik mijn bezoekers makkelijk recente bezoekersaantallen geven zonder deze zelf te hoeven aanpassen.

Uiteindelijk zal ik deze pagina uitbreiden zodat adverteerders ook direct reclame ruimte kunnen inkopen, eventueel via een marketing bureau. Voor nu volsta ik echter met de mogelijkheid tot adverteren via Adwords.

Neem jij nog extra stappen om Adwords adverteerders te vinden?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 6 reacties }

hilfigerhilfiger.blogspot.com 10.05.11 om 14:48

Ik gebruik alleen maar AdSense, maar vraag me wel af of er betere alternatieven zijn. Vooral waarbij de opbrengst per klik netto voor mij hoger ligt. Iemand een idee? En mag je dat combineren met Adsense?

Oeroek 11.05.11 om 10:41

Hallo Hilfigerhilfiger,
Bedoel je alternatieven die hetzelfde doen als Adsense. Of alternatieven die ook geld verdienen maar juist op een andere manier dan Adsense dat doet.

mike 31.08.11 om 18:11

Adbrite is een goed alternatief voor adsense , maar de inkomsten blijven toch verschillen.

Dyslexie Kenmerken 10.10.11 om 20:55

Ik denk dat adsense gewoon beter is omdat je vaak onder aan de ad. “ads by google” ziet staan. En veel mensen zijn vertrouwd met google. Dus word je pagina CTR waarschijnlijk ook hoger dan bij een andere adverteerder.

Beleggen voor beginners 10.10.11 om 20:59

@Oeroek, Ik denk eerder dat Hilfigerhilfiger even een backlink wou plaatsen :P . En volgens mij mag je geen andere reclame combineren als je adsense gebruikt.

Oeroek 10.10.11 om 22:18

@Beleggenvoor beginners,
Je kan wel degelijk andere reclame combineren met adsense. Je moet echter blijven voldoen aan de richtlijnen van Adsense, dus geen porno, drank, geweld, etc. Daarnaast mogen je andere reclames niet lijken op die van adsense. Je moet dus ff opletten als je van een andere provider tekstreclames in Google adsense formaat opneemt tegelijkertijd met Google Adsense.

Previous post:

Next post: