IP adres opzoeken

27 December, 2006

in Archief

Er is een uitgebreide update van het artikel "IP adres opzoeken".

Sommigen van ons zullen nog niet eens weten wat een IP adres is. Anderen weten precies wat het is maar staren zich blind op de nummertjes. Immers, wat moet je daar mee. Daar is nu een webmaster ingedoken. Als je naar de website van My IP gaat dan laat deze je zien waar een IP adres vandaan komt. Sterker nog, als je de site opent begint de site met zeggen waar jij als bezoeker vandaan komt.

Nog even voor de nieuwkomers. Een IP adres is een identificatie nummer dat jouw computer identificeert op het internet. Als jij dus twee keer op dezelfde site komt zou de webmaster dat in theorie kunnen achterhalen door IP adressen te vergelijken. Er zijn wel een aantal uitzonderingen op de individualiteit van een IP adres.

Bijvoorbeeld het gebruik van een proxy. Hierbij ga jij via je internet verbinding naar een zogenaamde proxyserver. Deze gaat dan naar de site die jij wilt bezoeken. Het IP nummer dat de webmaster dan ziet is van de proxyserver en niet van jou.

Een ander voorbeeld zit bij sommige internetproviders. Als je via je Internet provider surft heb kun je een eigen IP adres hebben. Echter regelmatig heeft een internet provider maar een beperkt aantal IP adressen die je deelt met meerdere abonnees. Je IP adres wisselt dan dus per keer dat je inlogt.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 4 reacties }

Gillian 28.01.10 om 14:16

de website van hyves doet het niet bij mijn thuis en ik wil graag het ip aderes van hyves hebben alsjeblieft reageer zo snel mogelijk terug.

Oeroek 28.01.10 om 15:08

Wat wil je in hemelsnaam met het IP adres van Hyves?

Je kan het vinden via http://whois.domaintools.com/ . Op die pagina zie je een zoekvak. Tik daar de website in “www.hyves.nl”.

Je krijgt dan een resultaten pagina, ga naar server stats en daar staat het IP adres.

mellissa 16.06.11 om 23:41

waar het oven gaat dat ik wel wetten waar die aders van dan komt
van die mail

wat ze denk dat ze me ken naaien met dat geld over kun maken
daar wil ik wetten waar die mail van dan komt
zal jullie dat voor mijn naar kunnen kijken

Oeroek 17.06.11 om 9:16

Als je het IP adres van een website zoekt kun je dat vinden via http://whois.domaintools.com/

Wil je het IP adres uit een e-mail halen lees dan http://www.xs4all.nl/klant/helpdesk/email/spam/headerslezen.php

Previous post:

Next post: