Hoe maak je in Adwords reclame voor doelgroepen.

24 January, 2008

in Geld verdienen

Je kon in Google Adwords al reclame maken op geografische spreiding. Je kan nu echter ook gaan bieden op demografische karakteristieken als leeftijd en geslacht. Vooralsnog alleen beschikbaar aan een testgroep in de US en UK maar wellicht ook snel beschikbaar in Nederland.

Hoe weet Google je leeftijd en andere gegevens?

Om adverteerders de kans te bieden te adverteren op leeftijd, geslacht, etc moet Google natuurlijk wel weten wat deze gegevens zijn. Gelukkig is het tegenwoordig heel populair om accounts aan te maken bij sociale netwerk sites zoals Hyves, Facebook en anderen.

Nu weet ik niet welke netwerken deze informatie delen maar blijkbaar hebben gebruikers toestemming gegeven aan een aantal van deze netwerk sites om dit soort data te verkopen aan Google. Nog niet per persoon maar alleen per demografische groep.

1 + 1 = 2 en Google heeft nu een groep met de demografische gegevens en tovert zo kinderreclame op het scherm bij kinderen en luier reclames bij vrouwen van dertig en als ze genoeg op sociale netwerk sites komen krijgen de vijftigplussers reclame over overwinteren in Spanje.

Mocht er niet genoeg data over gebruikers beschikbaar zijn dan kun je natuurlijk altijd nog een account aanmaken in Google Health om zeker te weten dat je ale je medische info kan uploaden naar Google en deze jou de juiste reclames kan voorschotelen.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

yasmin 15.07.08 om 13:50

Hoe moet ik reclame maken op GOOGLE?

Oeroek 15.07.08 om 14:44

Om op Google reclame te maken gebruik je Google Adwords. De pagina waar je je kan inschrijven kun je vinden op https://adwords.google.com/.

Als je een account aanmaakt dan kun je reclame maken op de zoekpagina van Google zelf. ook kun je reclame maken op websites die een ander programma van Goolge (Google Adsense) hebben geinstalleerd.

Je geeft keywords op waarvoor je reclame wilt maken en een maximale prijs per bezoeker. Vervolgens ga je in een soort veiling zitten. Google laat degene met de beste reclame zien. hoe meer je betaalt hoe hoger je komt.

Previous post:

Next post: