Hoe maak je een reciprocal link onzichtbaar voor Google?

24 May, 2008

in Vindbaarheid (SEO)

Wederzijdse links, oftewel reciprocal links, zijn al een tijdje minder effectief als het gaat om je positie in Google. In het helpcentrum van Google zeggen ze dat "een overmatige hoeveelheid wederzijdse links of uitwisselingen van links...." je resultaten negatief kan beïnvloeden.

Nu zijn er mensen die menen dat Google niet doorheeft waar sites naartoe linken en wie er terug linkt. Vervolgens zou je de stap kunnen nemen dat als je stiekem links ruilt (onzichtbaar voor Google) dat de backlinks dan toch meetellen.

Op zijn weblog laat Matt Cutts een heel mooi voorbeeld zien van een website die op zoek is naar wederkerige links en de oproep hiertoe in een plaatje heeft gezet. Google kan de oproep tot link ruilen dus niet lezen waardoor de betreffende site meent ongestraft links te kunnen ruilen. Het pure feit dat Google alle links telt als stemmen voor je site geeft al aan dat je geen ingewikkeld logaritme nodig hebt om te kijken welke sites naar elkaar linken.

Wanneer het vooral niet werkt is als je gouden idee publiek voor gek wordt verklaard op het weblog van het hoofd spam van Google.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 2 reacties }

edwinsdesignlab 29.05.08 om 11:27

Ik vind Matt Cutts al langer een pompeuze zeveraar.. er is veel kans dat iemand dit aan hem ( google ) heeft getipt en dan net doen alsof niets aan de almacht van Google ontsnapt…

Oeroek 29.05.08 om 13:27

er zit inderdaad wel een mooi psychologisch effect aan die postjes van Matt Cutts. Helaas hebben ze wel veel macht bij Google als het gaat om maken of breken van sites (wel of geen verkeer). Als je dan op deze manier in de kijker staat wordt het er vast niet beter van.

Previous post:

Next post: