Hoe maak ik mijn inkomende links visueel?

7 January, 2008

in Vindbaarheid (SEO)

Walk2web

Als webmaster ben ik geinteresseerd in de websites die naar mijn website linken. De website Walk2web.com helpt hierbij door van een website alle inkomende en uitgaande links grafisch weer te geven.

Als je op een website klikt dan krijg je ook weer de websites te zien die naar die website linken. Je kan de websites ook openen op die manier wordt het een soort browsing tool. Door te kijken wie er naar een website linkt kun je andere relevante pagina's vinden in hetzelfde onderwerp. Gelukkig krijg je een thumbnail van de paginas te zien zodat je ze niet allemaal hoeft te openen om een eerste gevoel te krijgen.

Zoeken naar inkomende links (backlinks) old style

De meest basic methode is je website opzoeken in de site explorer van yahoo. Je kan daar zien dat www.wwohn.nl vandaag (7 januari 2008) 194 inkomende links heeft. Hieronder vallen echter ook meerdere links van hetzelfde domein. Helaas is het een nogal onoverzichtelijke lijst. Daarbij ben ik nog steeds opzoek naar de optie die alleen het hoofddomein laat zien. Dit zorgt dat als meerdere mensen van een domein linken (bijvoorbeeld een forum of weblog) je dat domein maar 1 keer te zien krijgt.

Gelukkig kun je gebruik maken van online tools zoals die van domain-pop.com. Als extraatje wordt de lijst hier onderverdeed per domein zodat je hier wel kan zien of je van 1 site meerdere links krijgt.

Walk2web: zoeken naar inkomende links (backlinks) new style?

Walk2web.com biedt de mogelijkheid om per domein alle inkomende en uitgaande links te vinden. Je ziet in het midden van je scherm de URl waar je op gezocht hebt. Vervolgens krijg je een bullet te zien voor elke gevonden website die een link heeft opgenomen. Je kan deze websites bekijken in de thumbnail of er op klikken en ze in een nieuw venster openen.

Het systeem ziet er mooi uit en implementeer ook een fantastische help functie. Als je rechtsboven op live help klikt dan opent zich een chatscherm waar een real live persoon klaar staat voor je vragen.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn er verbeterpunten. Deze zijn van dusdanig aard dat ik het maar even houd bij de eerder genoemde old style methodes. Het kost me echter geen enkele moeite om me voor te stellen hoe de serivce met kleine aanpassingen super handig zou zijn:

  • Als je een link opent dan ga je naar de homepage. Het zou fijn zijn als je ook de mogelijkheid had om naar de pagina te gaan waar de link opgenomen is. Goede kans dat daar relevante informatie staat.
  • Als je zoekt op links krijg je maar een beperkt aantal links. Voorbij 3 moet je op de "more" knop klikken.
  • De zijkanten van je browser zijn de laten je scrollen door het plaatje met links. Dat kan wel eens lastig zijn als je met je muis het broser scherm verlaat en onbedoeld het scherm gaat scrollen.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: