Hema adviseert lagere PC beveiliging

19 December, 2007

in Gebruiksvriendelijkheid

Hema schijnt een webwinkel te hebben die door sommige bezoekers niet goed gebruikt kan worden. De helpdesk van Hema die je vervolgens kan bellen schijnt geadviseerd te hebben om
de beveiliging omlaag te schroeven.

Hoe kun je de Hema webwinkel gebruiken?
Webwereld werd getipt door een klant die de helpdesk had gebeld omdat ze niet kon bestellen. Het advies van de Hema was drieledig:

  1. gebruik geen firefox (foei gebruiker hoe durf je)
  2. ze de beveiliging van je browser omlaag
  3. goh werkt het nog steeds niet? geef mij je username en login en ik doe het voor je.

De woordvoerder van de Hema zei hierop dat normale pc instellingen zouden moeten combineren met de webwinkel. Behalve Safari blijkbaar.

Het vragen naar prive gegevens of wijzigen van prive instellingen kan echt niet tenzij de klant hierom vraagt of zelf haar beveiliging omhoog gezet heeft. Dan moet de Hema adviesdesk adviseren het wachtwoord na de bestelling te veranderen.

Beveiligingsadvies van wwohn.nl

  1. Als op een webwinkel je firefox niet werkt, ga naar een andere winkel en stuur een klacht naar de eerste webwinkel. Als je safari gebruikt, stap uit je recalcitrante bui en gebruik wat de rest van Nederland ook gebruikt, firefox of internet explorer.
  2. Ze de beveiliging van je browser gemiddeld of hoog, koop of download (gratis) een virusscanner, firewall en scan je computer op malware met gratis anti spyware scanners. Als de webwinkel dan niet werkt, ga naar stap 1.
  3. Als een willekeurig bedrijf vraagt om je login code of password hang je op en zet je een mentale streep door de naam van het bedrijf.

Geef Nooit maar dan ook echt Nooit je password of username via de telefoon aan een onbekende partij.

Ongetwijfeld schrikt de Hema hier net zo goed van. Ik hoop dat ze de medewerkers snel nieuwe instructies geven. Gezien de enorme klantenbasis en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Hema wordt het tijd dat ze dit Hema product ook testen in hun testlaboratorium volgens hun strenge HEMA eisen en zorgen ze dat het past op de gemiddelde computer van de thuisgebebruiker.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: