Grotere Adsense advertenties werken beter

6 November, 2008

in Geld verdienen

Wil je meer geld verdienen met Adsense, zet dan grotere advertenties. Mijn eigen testen wijzen deze kant op en ook Google heeft nu een bericht geplaatst in deze strekking.

Eigenlijk ook wel logisch aangezien een groter blok:

  1. meer advertenties bevat
  2. meer aandacht trekt in vergelijking met een kleiner blok

Er is echter ook een groot minpunt aan deze constatering. Het grootste blok is namelijk 336x280. Op de tot voor kort nog veel gebruikte schermresolutie van 800x600 betekent dit dus dat je halve scherm gevuld is met een Adsense advertentie. Dat moet haast wel bezoekers kosten.

Je zult je Adsense strategie dan ook zorgvuldig moeten bepalen. Wil je een site bouwen met veel vaste bezoekers die terugkomen dan lijkt het uitgesloten dat je zo'n groot Adsense blok in je content opneemt.

Als je echter een informatieve site bouwt met geen ander doel dan het zijn van een naslagwerk dat goed vindbaar is in Google dan kunnen deze grote advertenties prima op hun plek zijn.

Hoe ga jij om met het formaat? Ben je absoluut tegen grote advertenties op welke website dan ook of zijn er situaties waarbij de grote advertentie toch neergezet wordt. Ongeacht eventuele gevolgen op de bezoekers perceptie?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: