Grandcentral.com: makkelijke VOIP

26 September, 2006

in Archief

grandcentral 757133 Grandcentral.com: makkelijke VOIPGrandcentral is een website die je helpt je VOIP makkelijker te onderhouden. Dat wil zeggen op je computer een contactlijst bijhouden, mensen die bellen staan ingedeeld in groepen met eigen ringtones of zelfs in de spam map om telemarketeers weg te houden. Je neemt je gesprekken op met 1 druk op de knop en je kan je voicemails makkelijk opslaan en sorteren.

Een andere zeer makkelijk functie is het gebruik van 1 nummer dat volgens de website voor altijd geldig blijft. Dit nummer kun je koppelen aan meerdere telefoons. Dit stelt je in staat je vrienden hetzelfde nummer te laten bellen en door te laten schakelen naar je werk telefoon, mobiele nummer of thuis telefoon. Aan de andere kant, je hebt natuurlijk ook aparte nummers die je kan gebruiken als mensen je alleen op je werktelefoon mogen bereiken. deze telefoon kun je uiteraard weer doorschakelen naar je mobiel. Als toetje kun je ook nog eens alle voicemail van alle telefoons centraal afluisteren.

Ook Techcrunch heeft een item over Grandcentral. Zij zijn enthousiast over de functies en het tarief maar uiten hun zorg over de privacy bescherming. Ook vragen zij zich af of er nummerbehoud is bij het veranderen van provider en hoeje de data weer makkelijk uithet systeem krijgt. Kun je de voicemails, telefoonnummers en andere data in een mooi pakketje meekrijgen of ben je alles kwijt?

Maar?? wanneer komt deze service naar Nederland? Wat hebben we nu allemaal?

skype 793510 Grandcentral.com: makkelijke VOIPSkype is een mooi voorbeeld van internet telefonie. Ook hier kun je je contacten en nummers managen via internet en voicemail berichten sturen. Echter al deze diensen moet je apart aanschaffen. Daarnaast is skype nog een beetje tegen het beeld aan het worstelen dat beiden de beller en gebelde lid moeten zijn van SKype. Er zijn wel outboud belletjes mogelijk maar ook die reken je apart af, wel tegen een vriendelijk tarief voor top 20 landen. Je kan natuurlijk ook uit de voeten met google talk (ik kon de outbound niet eens vinden) of bijvoorbeeld voipbuster (alleen naar vast netwerk).

KPN is een echt Nederlands voorbeeld van een ouderwets telefoonabonnement op internet. De outbound lijkt ok. maar waar zit hier de leuke internet interface.Ze schermen hier nog met de mogelijkheid om voice e-mails te sturen. Er zijn natuurlijk nogde kabelmaatschappijen zoals UPC. Maar ook hier vind het nog niet echt.

Ik zie fantastische services komen. Ik blijf dan ook de VOIP vergelijker voor mijn postcode goed in de gaten houden. even een willekeurige postcode in Amsterdam nemend schiet ik nu nog niet echt op.

Technorati: voip, grandcentral, internetbellen

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 }

Tim Donnelly Smith 09.07.07 om 11:49

Hello,
Ik werk voor een firmaname Truphone, die de dienst ‘ mobiele VoIP ‘ heeft ontwikkeld. Na het bekijken uw blog, dacht ik u geinteresseerd zou kunnen zijn in het bekijken onze Nederlandse pagina’s, bij http://www.truphone.com/int.
Tim.

Previous post:

Next post: