Googlebomb herrijst voor Scientology

30 January, 2008

in Archief

Eerder was al in het nieuws dat de Scientology kerk onder vuur ligt van een groep hackers. Ze hebben volgens verschillende media ddos aanvallen uitgevoerd en een Youtube filmpje online gezet.

GoogleBomb toch mogelijk?

Naast het filmpje en de ddos aanval is er blijkbaar ook een Googlebomb gebruikt. Zoek maar eens op Google onder de zoekterm "Dangerous Cult". Hier wordt gebruikt gemaakt van het stemmensysteem van Google. Hoe meer links naar een site met een bepaald keyword, hoe hoger die site scoort op dat keyword. Zo zijn er eerder geintjes gemaakt over presidenten die gevonden werden op zoekwoorden als "gek kapsel".

 Googlebomb herrijst voor Scientology

Google heeft het gebruik van Google Bombs ongedaan willen maken. In een post van 1 jaar geleden kondigt Matt Cutts aan dat je bij een Googlebomb berichten en commentaa zou moeten krijgen over de Googlebomb zelf. Dat is hier duidelijk niet gelukt.

Blogoscoped heeft de theorie dat het nu wel gelukt is omdat Scientology het woord 'dangerous' op haar website heeft staan. In deze redenatie zou een Googlebomb vaak niets met de pagina te maken hebben waardoor ze herkenbaar worden. Die flag werkt nu dus niet.

In dit geval echter wordt een gedeelte van de zoekterm op de pagina teruggevonden. Ik vraag me echter af of dat de hoofdreden is. Ik kan me ook voorstellen dat je kijkt naar zoekpieken en pieken in de hoeveelheid links met exact dezelfde keywords. Dat is toch op zijn minst verdacht?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: