Google analytics beta: grafiek per dag, week of maand

4 April, 2008

in Gebruiksvriendelijkheid

Een tijdje geleden beschreef ik mijn top 10 wenslijst voor Google analytics. De eerste wens op mijn lijst was dat je een tijdseenheid kan selecteren. Dus een grafiek per week of maand zodat je je trends kan filteren op dagelijkse variaties.

Ik ga er niet vanuit dat Google mijn posts leest maar was wel aangenaam verbaasd toen ik vandaag zag dat Google dit punt aan het implementeren is.

In het dashboard van Google staat nu de optie om je grafiek per dag, week of maand te laten lopen. Hieronder heb ik enkele screenshots opgenomen met daarin de grafiek van wwohn.nl vanaf 1 november 2007. Je ziet zo heel duidelijk dat de trend een stuk makkelijker te zien is dan met alleen een dag grafiek.

Bezoekers per dag (1 nov - 3 april)

wwohn bezoekers per dag

Bezoekers per week (1 nov - 3 april)

wwohn bezoekers per week

Bezoekers per maand (1 nov - 3 april)

wwohn bezoekers per maand

Ik weet niet hoe jullie erover denken maar ik vind dit een hele waardevolle toevoeging in de user interface van Google Analytics. Google, dank je wel Google en nu op naar punt twee op de lijst.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 trackback }

Wwohn : Statistieken April 2008
05.23.08 om 11:11

{ 2 reacties }

nietsnut 04.04.08 om 18:57

tot nu toe vind ik het alleen nog maar irritant….. ik zal eens kijken of het gaat wennen.

Oeroek 05.04.08 om 0:03

Wat is er irritant aan dan? Hij stond altijd al op dagelijks dus als je de optie niet gebruikt verandert er verder toch niet veel?

Previous post:

Next post: