Goeiemoggel van KPN zorgt indirect voor 404(niet gevonden) fouten in je pagina.

15 January, 2008

in Gebruiksvriendelijkheid

Eerder schreven we al over de goeiemoggel reclame van KPN en de daaruit komende parodie van Google, goeiemoogle. Als je in Goeiemoogle zoekt op www.wwohn.nl krijg je de volgende pagina.

Karel Geenen ontdekte op zijn weblog dat hij nogal veel 404 fouten krijgt. Hij ging in zijn statistieken kijken en ontdekte dat de URL's heel vreemde spelfouten bevatten. Inderdaad, Karel vermoed dat Goeiemoogle ook je links aanpast waardoor je dit soort fouten krijgt. Zie ook zijn filmpje op Youtube.

Wat ik echter niet goed snap. Als ik zijn site intoets in goeiemoogle dan zie ik de bekende goeiemoggel tekst in het scherm staan. Echter, als ik in de HTML kijk en met mijn muis over de links ga dan zijn die nog steeds in de oorspronkelijk vorm zonder spelfouten. Ik heb maar geen permanente link opgenomen maar probeer hetmaar eens uit in Goeiemoogle.

In andere woorden, is die parodie op Google wel de schuldige. Zijn er misschien nog meer kandidaten waarbij de HTML ook aangepast wordt waardoor links niet meer werken? Of zie ik nu iets over het hoofd?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: