Kun je met browsen geld verdienen op het internet?

31 January, 2008

in Geld verdienen

Soms zie je van die reclames waarin wordt gevraagd je in te schrijven waarna je geld of cadeaus kan verdienen met surfen, email lezen en enquetes invullen. Hoe gaat dit in zijn werk en heeft het zin.

Wat is GPT (get paid to)

Sites die je belonen voor het surfen, e-mailen en enquêtes worden GPT sites genoemd. Dit staat voor Get Paid To. Je schrijft je in waarna je credits moet gaan verzamelen. Bij de meeste sites hebben credits een bepaalde waarde die je op een gegeven moment kan inwisselen. Zo kan het zijn dat je spaart voor een cadeau of voor een uitbetaling in cash.

Hoe komt een GPT aan zijn geld?

Veel adverteerders op het internet betalen voor bezoekers, bijvoorbeeld per klik, vertoning, lead, verkoop, etc. Een GPT neemt campagnes op en vraagt mensen datgenen te doen waar de adverteerder voor betaalt.

Betalen per klik en vertoning
Sommige adverteerders betalen per klik of vertoning. Dit is fijn voor de leden van de GPT want die hoeven alleen maar te klikken of ergens naar te kijken. Dit laatste is vooral handig bij email campagnes. Je opent een email en je hebt een extra vertoning geregeld waar een adverteerder voor betaalt.

Betalen per lead
Een adverteerder betaalt bijvoorbeeld als een enquete of prijsvraag wordt ingevuld, je je inschrijft voor een email nieuwsbrief of bijvoorbeeld een offerte aanvraagt of een adviesgesprek aangaat. Lastig hier is dat de leden van de GPT echt werk moeten verrichten. De betaling is vaak ook hoger aangezien de adverteerder meer heeft aan een direct contact met de bezoeker dan alleen een klik.

Betalen per verkoop
De campagnes die werken per verkoop of lead werker lastiger omdat de bezoeker echt iets moet doen. Sterker nog, bij een verkoop moet de bezoeker zelfs geld uitgeven terwijl deze geld wilt verdienen. Dit zijn de leukste campagnes voor de adverteerdes maar de lastigste voor de leden van de GPT.

Wat kan er mis gaan aan de zijde van de GPT?

Dingen die mis kunnen gaan zijn bijvoorbeeld dat de GPT zichzelf opheft vlak voor uitbetaling of er een administratief rommeltje van maakt. Een ander risico is dat de adverteerders niet uitbetalen. Tot slot moeten er ook genoeg campagnes zijn om te blijven klikken.

GPT heft zichzelf op
Een eerste lastigheidje zijn de eigenaren van de GPT en of zij te vertrouwen zijn. De GPT moet zichzelf natuurlijk niet opheffen vlak voordat de uitbetaling komt. De selectie is lastig. Zoek vooraf op Google en vertrouw het gevoel dat je bij de site krijgt. Daarbij, besteedt er pas echt tijd aan als je je eerste betaling binnen hebt. Als de grens van betalen steeds verhoogd wordt of als de voorwaarden veranderen stop dan met dat programma.

Adverteerders betalen niet uit
Veel adverteerders staan een GPT niet toe. Je krijgt regelmatig waardeloos verkeer van mensen die alleen maar 5 seconden naar je website kijken omdat ze daar geld voor krijgen. Dit leidt tot heel weinig serieuze bezoekers. Een GPT moet dus actief op zoek gaan naar adverteerders die hiermee akkoord gaan. Vaak gaat het om prijsvragen, emails en spelletjes. Daarnaast is het een goed teken als de GPT je vraagt in welke categorie je geïnformeerd bent.

Dit punt is lastig te controleren voor de bezoeker. Zoek op Google naar de reputatie van het programma en besteedt niet teveel tijd totdat je voor het eerst wordt uitbetaald. En bedenk bij je zelf dat als een website te goed is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo.

Geen advertenties
Als je geld wilt verdienen dan moet er natuurlijk wel een mogelijkheid zijn om saldo op te bouwen. Hier kom je snel genoeg achter, als je regelmatig inlogt en er komen geen nieuwe advertenties dan schiet het natuurlijk niet op. Stel jezelf een doel, bijvoorbeeld maandelijks uitbetaald worden. Als dit niet lukt omdat er niet genoeg advertenties voorbij komen dan zoek je betere programma's.

Wat moet je doen om er echt geld aan over te houden?

Om echt geld te verdienen met GPT moet je stug volhouden en er tijd in blijven steken. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal van Claire van Beers die aangeeft 20 uur per week te werken om daar 2.000 euro per maand aan over te houden. Enkele dingen waar je op moet letten zijn de volgende.

  • Zoek programma's die betrouwbaar zijn. Informeer op forums en bij vrienden en wacht de eerste uitbetaling af voordat je er echt tijd in gaat steken.
  • Gebruik meerdere programma's tegelijkertijd.
  • Log dagelijks in en maak gebruik van de acties. Je kan evt bijhouden hoeveel tijd je kwijt bent per programma zodat je later de beste programma's kan uitzoeken.
  • Breng referrals aan.

Waar vind je goede GPT's?

Hoe komen jullie aan goede GPT's?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 }

enquete 15.01.10 om 17:15

enquetes invullen kan je ook veel geld opleveren

Previous post:

Next post: