Gaat het geintje van Gizmodo op de CES te ver?

11 January, 2008

in Archief

Gizmodo heeft op de CES een geintje uitgehaald en betoogt nu dat ook negatieve publiciteit zin heeft. Wat is er gebeurd?

Afgelopen dagen (7-10 januari) was het internationale congres CES (omg wat een afgrijselijk muziekje) weer in Las Vegas. Op de CES presenteren bedrijven de nieuwste gadgets. Een gadget website als Gizmodo stuurt natuurlijk journalisten om het laatste nieuws te brengen.

Een beetje linkbait en publiciteit is ook handig. Dus gingen ze op pad met een TV-B-Gone kit. Dit apparaat werkt blijkbaar via de infra rode poort en is in staat om schermen van een afstand uit te schakelen.

Niets leuker dan met zo'n apparaat door een hal te lopen waar de grootste technologie bedrijven met de mooiste schermen hun presentaties aan het houden zijn. Op hun log heeft Gizmodo een post genaamd "Confessions: The meanest Thing Gizmodo Did at CES", met filmpje.

Wat zijn hiervan nu de gevolgen. Is het een practical joke of meer? De eerste reacties onder het log van Gizmodo geven gemengde reacties. Andere weblogs zoals Blueace Webware en Redcouch lijken negatiever.

Terecht denk ik want wat doet dit met de 'goede naam' van bloggers. Komen Gizmodo en andere bloggers nog wel binnen bij dit soort evenementen? Als ik de organisator was of een slachtoffer dan zou ik twee keer nadenken bij de naam Gizmodo. Een aantal slachtoffers zitten vast ook al bij hun advocaat om de mogelijkheden van schadevergoeding te ontginnen.

Thx but no thx.

*edit* link naar het filmpje aangepast, werkt nu weer.

*edit2* via de volgende link kom je op een post over een jongen die met een omgebouwde tv uitschakelaar, de wissels van treinsporen IRL omzet. Over uit de hand gelopen grapjes gesproken.

*Update* Naar verluid is de dader permanent gebanned van de CES beurs.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 3 reacties }

Eric 11.01.08 om 11:53

Ik vind dat het best moet kunnen, juist op een technologie beurs moet je laten zien wat je in huis hebt. Blijkbaar hebben ze iets in huis dat anderen vreselijk vinden maar goed… Ik heb de video niet bekeken maar neem aan dat ze ook met een oplossing komen ;)

Just my statement.

Erik 11.01.08 om 12:08

De oplossing komt niet. Ze schakelen de schermen uit en filmen dan de reacties van de presentatoren. Bij Motorola filmen ze dat de presentator eerst excuses maakt dat het scherm aan zijn rechterhand uitgaat.

De presentator gaat na een tijdje verder met het scherm aan zijn linkerhand waarna ze dat ook uitschakelen.

Nu zul je zien dat die tv gone kitjes ook nog eens razend populair worden bij mensen die hun hond uitlaten en zich vervelen tijdens de wandeling.

Nik 11.01.08 om 12:28

Wat flauw. Ik kan me voorstellen dat er inderdaad een claim uit komt.

Previous post:

Next post: