Dokter Google komt met Google Health

24 January, 2008

in Archief

We lazen afgelopen week al de verontrustende berichten over dokter Google. Vele Nederlandse zouden op internet zelf uitdokteren wat ze mankeren. Hierdoor gaat een aantal patiënten niet of te laat naar de huisarts. Ook Google ontdekte de trend waarbij mensen meer verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen gezondheid en is bezig met een programma genaamd Google Health.

Google Health

google health screenshotGoogle Health helpt je met het bijhouden van een online gezondheidsprofiel, dossiers downloaden, hulp van dokter Google, zoeken naar artsen en het delen van informatie met familie of hulpdiensten.

Google Blogoscope spotte dat de inlogpagina online is gezet. Als je probeert in te loggen op de startpagina van Google Health krijg je nog een error. Hetzelfde geldt voor de link naar "take a quick tour".

Gelukkig zijn er al eerder screenshots van deze service gepubliceerd. Op de volgende pagina kun je een hele rij screenshots van Google Health zien.

Commentaar

Mij lijkt het een privacy nachtmerrie om al je gezondheids informatie onder te brengen bij een van de grote internet reuzen. Alhoewel er vast wel een commerciële reden zal zijn en voor velen misschien ook wel de manier om de eigen gezondheids status bij te houden krijg ik de kriebels op mijn rug. Google is niet voor niets de no 1 in het afleveren van nieuwe miljonairs via opties voor werknemers.

Wie leest er bijvoorbeeld wel eens de privacy disclaimers van diensten waar wij onze gegevens aan toe vertrouwen? Ik durft te wedden dat er heel veel mensen zijn die zich met alle liefde inschrijven voor een dienst als deze. Je hebt dan geen flauw idee waar je gegevens voor gebruikt worden, van een anoniem demografisch onderzoek tot het verkopen van de data aan verzekeringsmaatschappijen. En Google geeft jouw (ip)gegevens niet zonder slag of stoot op

En wat als Google in haar zoekscherm ineens reclame begint te geven voor het nieuwe medicijn tegen Aids, of luier aanbiedingen, of diabetes medicijnen, of reclame voor de anonieme alcoholisten en verslavingszorg? Google heeft genoeg informatie van jou om deze reclames specifiek aan de gebruiker te richten en de gebruiker geeft ze de informatie zelf.

Je kan Google niet eens beschuldigen van het verkopen van die informatie aan derde partijen. Ze gebruiken de informatie immers zelf. Ze zullen zeggen dat derde partijen niet kunnen achterhalen dat jij aan bepaalde kwalen lijdt. Wel vervelend als je achter je computer zit op je werk of met een vriend en er komen ineens vreemde reclames op je scherm.

Voor mij geen Google Health.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: