Buien radar: KNMI achter je bureau

23 September, 2006

in Archief

Buienradar is een nieuwe site met daarop voornamelijk beelden van de buien radar van het KNMI. Makkelijker gezegd, waar regent het en komt die bui mijn kant op? Ik denk aan de frequente BBQ en de tijdige regenwaarschuwing. Ook nog eens op je mobiel te krijgen. Mocht Nederland te klein voor je zijn, er is ook een Europese versie op Meteox. Zelfde concept maar dan in het Engels en tot zover ik weet van dezelfde makers.

Maar de plaatjes lenen zich natuurlijk ook bij uitstel voor de weerfanaten. Zo is er een forum met bijvoorbeeld een discussie over het ontstaan van orkanen en satelietbeelden die in de foto sectie worden ge-upload door gebruikers. Je kan zelfs terug in het verleden.

buienradar 766849 Buien radar: KNMI achter je bureau
Dit is geen voorbeeld van een web 2.0 site. Maar het geeft wel aan hoe internet op een hele eenvoudige manier een toevoeging kan vormen zonder dat meteen de duurste applicaties en scripting van stal worden gehaald. Dit gaat over goed onderhandelen met de weerstations en publishen. Dit is oude economie en misschien wel web 1.0. De enige inkomstenbron die ik nu zie is adsense. Blijkens een recent interview hebben ze op deze manier 200.ooo bezoekers per dag nodig om break even te halen. Nog een eindje te gaan. Ik ben benieuwd.

Technorati: web 1.0, buienradar

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: