Boete voor onvolledig invullen gebruikersprofiel

10 November, 2008

in Blogosfeer

Je vult een gratis profiel in dat veel te veel informatie vraagt waardoor je besluit het proces te onderbreken. Vervolgens krijg je een aanmaning en boete omdat je het profiel niet volledig ingevuld hebt. In een column op de Volkskrant staat het relaas van iemand die dit heeft meegemaakt.

Blijkbaar kun je een gratis profiel aanmaken op muzikanten-in-jouw-stad. Daarna krijg je allerlei verplichte velden. De gebruiker in het verhaal moest op een gegeven moment een demo inzingen en daar ging het te ver. Het leek er namelijk op dat dit geld ging kosten. Tijd om af te haken.

Vervolgens komt er een e-mail waarin staat dat 10 euro in rekening wordt gebracht vanwege het niet voldoen aan de voorwaarden, in dit geval blijkbaar foutieve grammatica in een van de invulvelden. Hierbij wordt opgemerkt dat niet betalen kan leiden tot een aanmanings procedure waarbij de kosten kunnen oplopen tot 240 euro.

Arnoud Engelfriet heeft dit verhaal ook gelezen en besloten een stukje te weiden aan de juridische houdbaarheid. Blijkbaar zijn de algemene voorwaarden niet op de juiste manier uitgereikt, is er geen herinnering gestuurd en is het de vraag waarop een boete gebaseerd zou zijn.

Interessant om te lezen en je daarbij af te vragen hoeveel blije klanten dit kan opleveren.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 4 reacties }

Robson 10.11.08 om 14:31

Wat afschuwelijk zeg, het zal je maar overkomen. Je schrikt je bij zoiets toch een ongeluk.

Ik heb meteen in de WHOIS opgezocht wat voor misselijke figuren achter dit soort walgelijke zaken schuilen. (Tuig bedoel ik daarmee eigenlijk, om zoiets te doen).

De site is geregistreerd door een zekere Pascal Leroux, Ligusterstrasse 46, 90530 Wendelstein, Germany.

De Domicile is: Osdorper Ban 9 A, 1068LD Amsterdam, Netherlands.

Registrar: Key-Systems GmbH, Prager Ring 4-12, 66482, ZWEIBRUCKEN Germany.

Technical contact(s): M. Lehmann, lehmann@variomedia.de

De site wordt dus aangestuurd door een zekere Pascal Leroux uit Duitsland.

Ik zou zeggen dat men dit soort oplichters meteen MOET aangeven bij de politie, want ze doen dit zo geraffineerd, maak ik uit het verhaal op, dat ze nog wel veel meer dingen zullen doen. Wat een stelletje………… (….)

Oeroek 10.11.08 om 14:57

En het erge is, velen zullen maar gewoon betalen, bang gemaakt door de stoere taal. Op het log van Engelfriet, vind je een voorbeeld bezwaar tegen de boete. http://blog.iusmentis.com/2008/11/10/vergrijpen-voorlopig-niet-van-toepassing/#comment-10026

Overigens heb ik de site ook gegoogled op klachten. Er lijken dan toch een heleboel tevreden gebruikers te zijn. Het lijkt zich dus ecth te beperken tot het groepje bezoekers dat besluit de registratie niet volledig af te maken.

Robson 10.11.08 om 16:48

Ik heb het log van Engelfriet bezocht en daar ook geschreven wie dit doet, want er was iemand en die zei: gewoon een zelfde soort brief terugschrijven.

Zoals je zegt, er zullen mensen zijn die maar betalen. Voor de tevreden gebruikers is het wel leuk. Maar misschien is het groepje dat de registratie afmaakt helemaal niet zo klein?

Ik heb ook wel eens registraties niet afgemaakt, want ze beginnen zo veel dingen te vragen dat ik er helemaal geen zin meer in had.

Het lijkt er dus heel sterk op dat men in die gevallen waarin men zich moet registreren ergens, eerst maar beter een nickname kan geven, en een ander adres. Als je in een straat woont die tot nummer 54 gaat, geef je op Googlestraat 56, dacht ik opeens. En dan kan men later bedenken of men alsnog een hele registratie af wil maken.

Ik denk niet dat die figuren dit doen om een paar keer 10 euro te verdienen. En op deze manier komt het geld natuurlijk zo makkelijk voor ze binnen, misschien hebben ze nog wel veel meer van dit soort geintjes, ongeintjes, voor mensen?

Jouw leerweg voor online geld te verdienen is ten minste eerlijk. Je site is ook erg mooi van vormgeving, heel rustig.

Goed dat je er aandacht aan hebt besteed! Ik kwam je stukje erover tegen op Ekudos en ik voelde me gewoon meteen heel erg boos op die figuren die dit doen.

Ik heb nu trouwens mijn Afghanistan blog ingevuld. Misschien een beetje eenzijdig. Ik kom in het onderzoek ook allemaal leugens tegen van politici en zulke mensen over de situatie daar die niet eerlijk is. Ook erg.

Oeroek 10.11.08 om 17:23

Dank je voor je complimenten. Ik post hier inderdaad dingen die ik tegenkom op mijn route naar een full time inkomen via het internet.

Binnenkort maar weer eens enkele tutorials live zetten. Ik wil eigenlijk een heleboel gaan schrijven over Google Adsense. Een heel andere manier van geld verdienen.

Previous post:

Next post: