Belastingdienst kijkt naar je Hyves profiel

27 February, 2008

in Blogosfeer

jager staatssecretaris van financienWe weten het allemaal eigenlijk wel. Als je post op Hyves.nl, of andere online social media platforms, dan kan iedereen meekijken. Zo was er al eerder het bericht dat de politie gebruik maakt van social media netwerken en zoals Hyves.nl, Cu2.nl en Sugababes.nl.

Belastingdienst kijkt naar online profielen

Nu.nl komt nu met het bericht dat ook de belastingdienst gebruik maakt van Hyves en andere social media platforms.

Ze gebruiken deze vrienden communities om te onderzoeken wat jij voor activiteiten hebt en wat je daar zelf over vertelt. Wel heel voortvarend voor een organisatie die zojuist heeft toegegeven dat ze nog steeds geen back-up heeft gemaakt van, in dit geval, 700.000 kwijtgeraakte aangiften.

Is je online informatie wel up-to-date?

Ik vraag me toch echt af of dit nu wel door de beugel kan. Dat de belastingdienst kranten of officiële media leest kan ik me nog wel voorstellen. Een profiel op Linkedin of Hyves echter, kan up to date zijn maar hoeft dat niet te zijn. Mensen maken profieltjes aan om het te proberen en vergeten ze dan, of ze zijn hun wachtwoord kwijt en hebben een nieuw profiel opgemaakt, of er zijn twee mensen met dezelfde naam.

Nu is het natuurlijk mogelijk om weerwoord te geven. Maar dan zit je al wel in het beklaagdenbankje en is het ineens jouw taak om te bewijzen dat de informatie op internet niet klopt. De meeste mensen zullen het wel met me eens zijn dat deze internet informatie net zo goed door iemand anders online kan zijn gezet. Daarnaast is er nergens een wettelijke plicht om profielen up to date te houden.

Ik vraag me echt af waar dit gaat eindigen. Weer een reden om niet te veel informatie online te zetten.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 }

Shaffiq 12.08.15 om 19:31

I think soon we will see a African capital infosiun market in European .Over time, many ideas were actually some utopia for the times when they were issued but later he saw was reality sense. Africa passed the childhood of humanity and began to mature and very fast.

Previous post:

Next post: