Beeldadvertenties schadelijk voor Adsense publisher??

17 December, 2008

in Geld verdienen

De beeldadvertenties van Adwords klinken leuk maar leiden wel tot hun eigen problemen bij Adsense publisher.

Op een van mijn sites heb ik de advertenties van het Ministerie van Sociale Zaken geblokkeerd omdat ik bang was dat ze schade aan het toebrengen waren aan mijn advertentieprofiel.

Wat was er aan de hand met deze advertenties

De nieuwe beeldadvertenties in Adwords bieden de mogelijkheid grafische en aandacht trekkende advertenties te maken. Je kan bijvoorbeeld de tekst laten veranderen of laten scrollen door de advertenties.

Deze advertenties schijnen de CTR flink te kunnen verhogen. Ze zijn opvallender en je kan er meer informatie in kwijt.

Zo heeft het ministerie van SZW een beeldadvertentie gemaakt waarvan ik hieronder een screenshot heb neergezet.

adsense Beeldadvertenties schadelijk voor Adsense publisher??Op zich een prima advertentie. de tekst in het zwarte vlak veranderd zodat de aandacht van de bezoeker wordt getrokken en geprikkeld.

  1. Het eerste probleem ontstaat doordat ik constateerde dat na een bepaalde tijd de tekst niet meer getoond wordt. Je blijft dan zitten met een groot leeg zwart vlak.
  2. Het tweede punt ontdekte ik toen ik mijn site bekeek in Firefox 3. Hier wordt namelijk helemaal geen tekst getoond. Meteen nadat je de pagina opent zie je een groot zwart vlak dat niet echt uitnodigt tot klikken.

Hieronder staat het screenshot van de advertentie dat je direct te zien krijgt in Firefox 3 en dat op Internet Explorer 7 na een bepaalde tijd zichtbaar is.

adsense2 Beeldadvertenties schadelijk voor Adsense publisher??Ik stel me zo voor dat de conversie flink daalt op het moment dat de witte tekst niet meer is opgenomen en je alleen het zwarte vlak ziet.

Wat is het probleem voor de Adsense Publisher

De aanname die ik maak is dat de advertentie met alleen het zwarte vlak een stuk slechter presteert. Ik vermoed dat veel minder mensen hierop klikken.

Dit betekent dat de advertentie niet als geheel slecht scoort maar vooral op de websites waar de advertentie niet goed vertoond wordt.

Gisteren had ik op vrijwel alle pagina's deze advertentie staan. Dat betekent dat de CTR en daaropvolgende conversie van mijn website flink daalt.

  1. Bezoekers zien een buggy en vreemde reclame.
  2. Mijn inkomsten dalen doordat advertentieruimte met loze advertenties wordt gevuld.
  3. Het Google algoritme zou kunnen besluiten me minder te betalen per klik voor alle advertenties (smart pricing)
  4. Adverteerders met dit soort buggy advertenties concluderen wellicht dat ik minder interessant ben voor position placement.

Google werkt met een gemiddelde. Dus als op elke website in dezelfde mate de kwaliteit van deze advertentie in het geding is dan zal mijn website niet per se negatief opvallen.

Echter als op mijn website de hoeveelheid Firefox gebruikers relatief hoog is of als mijn website gezien het onderwerp onevenredit vaak deze reclame toont dan kan de situatie anders worden.

Hoe het algorite precies werkt is misschien niet helemaal duidelijk. Wel weet ik dat je zo min mogelijk slecht converterende advertenties op je website wilt hebben.

Heb jij ook wel eens van dit soort buggy Adwords advertenties op een website gezien?

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 4 reacties }

AdCon 11.08.09 om 11:38

In hoeverre bestaat dit probleem met deze advertenties nog steeds? Helaas kom je de advertenties nog steeds weinig tegen op nederlandse websites. Misschien hebben anderen hier ook nog ervaringen mee?

Oeroek 12.08.09 om 11:08

Ik heb verder geen problemen meer ondervonden. Ik ben echter ook benieuwd naar de ervaringen van anderen. Misschien dat ik er nog eens een bericht over schrijf de komende tijd.

adwords 24.02.10 om 19:49

Hallo

Ik wilde ook een beeldadvertentie gaan maken. Ik wil een afbeelding kiezen en hier in pHOTOSHOP een advertentie van maken. Moet ik dat bestand dan invoegen bij afbeelding?
En dan moet je nog de naam van de afbeelding invoegen en de url in adwords.

Ik zag een engelse video over een uitgebreide beeldadvertentie maken in adwords zelf.,maar die pagina heb ik op de nederlandse adwords nog niet gevonden,is er nog geen uitgebreide pagina in het nederlands.
Ik weet niet zo goed hoe ik er een moet maken.

Alvast bedankt voor bovenstaande tip.

gr conny

Oeroek 25.02.10 om 9:09

Hallo Conny,

Bovenstaande artikel is vooral geschreven omdat ik websites heb waarop advertenties getoond worden. Ik adverteer zelf vrijwel niet in Adwords.

Ik heb via Google nog wel de volgende video voor je gevonden. Misschien beantwoord het je vragen.
http://www.youtube.com/watch?v=7Vg9XrnKsAE

Previous post:

Next post: