API op social networks

17 August, 2006

in Archief

Op UZY.nl las ik over een social network genaamd facebook. Het is een regionaal georienteerd social network. Deze zijn er wel meer. Wat deze apart maakt is het implementeren van een API (Application Programming Interface). Je kan hiermee informatie ophalen uit het netwerk van facebook. Er zijn een aantal vaste codes die je gebruikt om een bepaald output te vragen. Deze output komt in de vorm van een xml feed.

Wat je zou kunnen doen is de friends, berichten, foto’s etc van een gebruiker in een feed laten zetten en daarmee je eigen desktop applicatie of website ontwikkelen. Nu heeft de site wel voorbeelden maar die zeggen mij niet veel aangezien ik het hele facebook niet ken. Wat ik wel wil meegeven dat ik wacht op mijn eerste review van een van de Nederlandse social networks die een API opbouwen.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: