Adsense referral afgeschaft in Europa

9 January, 2008

in Geld verdienen

Binnen het Adsense programma is het mogelijk Google producten te promoten. Hieronder viel ook het promoten van Google Adsense zelf. Google heeft nu bekend gemaakt dat ze dit systeem in Europa en dus ook Nederland gaan afschaffen.

Vanaf eind januari zal de button om deze reclamecampagnes op te starten niet meer in je Google Adsense dashboard verschijnen. Referrals die na deze periode de drempel halen zullen niet meer tot inkomsten leiden.

Er wordt nog bijgezegd dat ze hopen dat deze verandering "won't cause you any inconvenience". Nu vind ik dit een vrij aparte statement als ze lopende referrals niet eens meer naar de drempel laten groeien maar keihard afkappen. Op zijn minst hadden ze bestaande referrals door kunnen laten lopen.

Wat betreft het afschaffen zelf denk ik dat dit bij uitstek een keus van de adverteerder is. Als een systeem niet werkt dan moet je er niet mee verder gaan.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: