Adsense in WP uitschakelen voor ingelogde gebruikers

1 January, 2009

in Geld verdienen

We weten allemaal dat je niet op je eigen Adsense advertenties mag klikken. Als je dit toch doet dan riskeer je een ban. Als je echter in je Wordpress blog werkt zie je de hele tijd Adsense ads en dat is ook een beetje de kat op het spek binden.

Als je er toch niet op mag klikken kun je ook overwegen om de Adsense advertenties te blokkeren zodat je ook niet per ongeluk op deze advertenties kan klikken.

Adsense blokkeren in Wordpress

Door je Adsense code op te nemen via de volgende PHP code wordt Adsense niet meer vertoond aan ingelogde gebruikers.

if (!is_user_logged_in()) {
// Zet hier je Adsense
}

Bovenstaande methode is eigenlijk alleen effectief als jij de enige ingelogde gebruiker bent. Voor veel Wordpress bloggers is dit voldoende. ALs je echter onderscheid wilt maken tussen de admin en andere ingelogde gebruikers dan kun je de voglende code gebruiken.

if $comment->user_id==1){
// Zet hier je Adsense
}

In veel gevallen zal de gebruiker met nummer 1 de admin zijn. Als dit niet het geval is dan zul je op zoek moeten naar de juiste gebruikerscode.

Je gaat hiervoor naar je wordpress dashboard en klikt op het overzicht van gebruikers. Je zoekt hier jouw gebruikersaccount. Als je met je muis op de link gaat staan met de berichten van die gebruiker dan zie je in de link het nummer staan van die gebruiker.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: