5 groeiende recessie markten voor de online ondernemer

12 November, 2008

in Geld verdienen

Nu je steeds meer hoort over de recessie en het dalende vertrouwen van de consument in de economie is het tijd om op zoek te gaan naar de groeiers in de markt.

De een zijn door de ander zijn brood zullen we maar zeggen. 5 ideeen om als online ondernemer de recessie door te komen:

 1. Help mensen met het vinden van werk.

  Start een vacature site of help mensen met solliciteren. Er is een stijgende groei naar informatie over een baan vinden. Ook zullen meer mensen langer zoeken naar werk en op zoek zijn naar informatie en cursussen.

 2. Pamper de ZZP-er

  Steeds meer mensen ontdekken de weelde van de ZZP-er. Staat je baan op de tocht of word je ontslagen, probeer dan eens het leven van een ZZP-er.

  Help de ZZP-er en de klant om bij elkaar te komen of voorzie de ZZP-er van informatie. Natuurlijk hebben ze ook allemaal een boekhouding, visitekaartjes, verzekeringen en wellicht een lening nodig.

 3. Surf op de krediet crisis

  Mensen zijn op zoek naar nieuwe veilig klinkende banken. Anderen willen hun geld in eigen beheer houden en zoeken een kluis. Open een webshop met kluizen en anti inbraak spullen. Of werk met Adsense en overtuig de mensen om toch maar voor een veilige bank te gaan.

  Wie registreert kluisvoorthuis.nl en kluis-voor-thuis.nl?

 4. De mensen willen brood en spelen

  Als je niet meer zo veel geld hebt en misschien zelfs ontslagen thuis zit dan wil je brood op de plank en iets om je tijd mee te doden. De zoekterm "kortingsbon" is in oktober 50% meer gezocht dan oktober vorig jaar.

  Geef de mensen wat ze zoeken. Je slaat zo twee vliegen in een klap aangezien er bedrijven zijn die hun producten in de uitverkoop gooien omdat ze te weinig omzet maken. Breng de beide partijen bij elkaar en je bent onderweg.

 5. De geldbelofte melken

  Mensen zijn op zoek naar manieren om wat bij te verdienen. Een weblog of webshop zijn dan al snel veelgehoorde kreten. Help deze mensen met tips, designs, scripting en adviezen.

  Gelukkig zijn er allerlei bedrijven met leuke commissie programma's die je hier kunnen helpen. Wat dacht je van betaalde e-books, commissie op hosting, commissie op Wordpress templates, commissie bij inschrijving bij een van de affiliate netwerken en ga zo maar door.

We weten allemaal dat geld verdienen op het internet niet vanzelf gaat maar wel mogelijk is. Vooral in tijden als deze ontstaan er nieuwe kansen waarbij bestaande niches ineens een stuk groter en populairder worden.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 0 reacties }

Previous post:

Next post: