4 bronnen van kwalitatieve Google backlinks

12 December, 2008

in Archief

EDIT: ARCHIEF - Oud Artikel. Lees ook:

Google is een goede leverancier van backlinks. In veel gevallen zullen deze links niet meetellen voor je ranking in de zoekmachines omdat ze de zogenaamde rel="nofollow" tag dragen.

Van andere links is er een vermoeden dat ze wel bijdragen aan je ranking. Een voorbeeld is je profielpagina in Google.

Laten we een aantal bronnen van backlinks in Google eens op een rijtje zetten.

Google profielpagina

Google laat je een profielpagina aanmaken die openbaar is. Op deze pagina kun je iets over jezelf vertellen. Je kan echter ook een aantal links opgeven. Dit zijn follow links waarvan je zelf de tekst kan bepalen.

Het is mij niet helemaal duidelijk in hoeverre deze links bijdragen aan je ranking. Karel Geenen liet recent weten dat deze backlinks wel bijdragen een de snelheid waarmee je in Google opgenomen wordt.

Nooit geschoten altijd mis zeggen ze wel eens dus zeker een aanrader om je profiel te updaten en links op te nemen naar je eigen websites.

Trackback naar Google weblogs

Google houd verschillende weblogs bij waar je reacties kan achterlaten. Bij deze reacties kun je een URL achterlaten. Deze URL's die je kan opgeven als je een reactie achterlaat hebben een nofollow tag. Wat ik wel merk is dat mensen nogal eens op de links klikken.

Veel Google weblogs accepteren trackbacks en dit zijn follow links. Als je blogt over een gerelateerd onderwerp kun je op deze manier een backlink regelen.

Enkele weblogs van Google zijn de volgende:

Maak gebruik van de Google groups

Er is een hele grote community die vragen post via (het Nederlandstalige deel van) Google Groups. Als je hier een link inzet zijn dit nofollow links dus de waarde voor je ranking in Google is wellicht niet hoog.

De waarde van deze links zit vooral in de traffic. Zoek in de discussiegroepen naar de onderwerpen die jouw website aangaan. Als je vervolgens vragen gaat beantwoorden van bezoekers dan heb je een uitgelezen mogelijkheid om ze naar jouw website te geleiden.

Als je een product of dienst verkoopt dan loont het zeker om eens naar discussies over jouw product te zoeken. Misschien biedt jij wel de oplossing aan die mensen zoeken.

Google Notebook

Op Google notebook kun je een kladblok voor jezelf bijhouden. Je schrijft hierin notities en kan links opnemen. Deze links worden niet beperkt door nofollow.

Arjan Snaterse schreef hier een artikel over en lijkt te concluderen dat Google deze links niet in haar algoritme opneemt. Gelukkig zijn er nog andere zoekmachines die hier misschien wel gebruik van maken. Gerben Hoekstra heeft het getest met Live en goede resultaten geboekt.

Ik heb in ieder geval een notitie aangemaakt om dit eens te proberen.

Andere backlinks vanuit Google

Ben ik nog Google backlink mogelijkheden vergeten? laat ff weten als je meer mogelijkheden kent en je kennis wilt delen.

Blijf op de hoogte

Vond je deze informatie interessant, zorg dan dat je het laatste nieuws en de beste kortingen via onze nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je nu in >>>

Je kan je natuurlijk ook op onze RSS feed inschrijven en het nieuws volgen via je eigen RSS Reader.

{ 1 trackback }

Google Weblogs Backlinks Zijn Waardeloos
01.07.09 om 23:13

{ 24 reacties }

Umit Namli 12.12.08 om 13:28

#2 “Trackback naar Google weblogs” dit is toch zo een simpele manier on backlinks te creëren. Bij elk gerelateerd artikel kan je simpel een link plaatsen naar de bron en voila, een backlink. Het leuke is dat deze backlinks, net als wijn, over tijd meer waard zullen zijn.

De andere 3 manieren vind ik maar een beetje duister :)

Oeroek 12.12.08 om 14:27

Wat je vaag vind aan de notebook link kan ik wel begrijpen. Maar wat vind je vaag aan een link op je profielpagina of een link in gougle groups?

Umit Namli 12.12.08 om 15:05

Okay, een profiel pagina kan je nog redelijk gebruik van maken. Hier had ik ook al eens over geschreven.

Google Groups? Ik vindt dit maar een vaag gebeuren. Ik heb zo vaak geprobeerd om een redelijk groep te vinden waar ze seo en sem discussieren, en elke keer beland ik in een groep dat puur is opgericht voor zelfpromotie. 1 van de 2 artikelen bevat een link naar de homepage van de oprichter en het andere artikel bevat een link naar een spam site.

Google Groups voorlopig een grote “No No”.

Ning aan de andere kant, dat zou wel iets kunnen zijn.

Jens Swelson 16.12.08 om 17:08

Ik weet niet hoe je bij dat trackback idee komt, maar die links zijn toch echt no-follow.

Umit Namli 16.12.08 om 17:15

@Jens Kijk bijvoorbeeld eens op dit pagina. Onderaan zal je een lijst vinden van pings/trackbacks.

En je raadt het al. Deze links zijn allemaal follow links.

herm 16.12.08 om 17:18

Mooie nuttige tips hier… Altijd mooi meegenomen. ;-)

Ik snap trouwens neit waarom er zoveel (seo)blogs zijn met no follow-comments.

Oeroek 16.12.08 om 17:35

@Jens,
Umit Namli heeft ze ook gevonden. Ze staan helemaal onderaan de pagina onder het kopje “links to this post”. Volgens mijn nofollow scanner zijn deze links do-follow.

@herm,
Je hebt helemaal gelijk. Op dit blog verdwijnt de nofollow na je derde comment. De reden dat veel blogs nofollow hebben is dat dit vaak standaard ingesteld is in veel blogsoftware en templates. Je zult het er dus actief weer af moeten halen. Als er vervolgens weer heel veel spam bijkomt dan is dat weer een reden voor velen om de nofollow terug te zetten.

Jens Swelson 17.12.08 om 0:27

Klopt ja, maar als je dan weer hier kijkt:, zijn ze wel no-follow. http://adsense.blogspot.com/2008/12/spotlight-on-your-content.html

Een beetje vreemd.

Laatste bericht van Jens Swelson:Zeer vermakelijke filmpjes

Umit Namli 17.12.08 om 0:32

@Jens Ook de trackbacks op het adsense blog zijn follow links.

Vraagje: Hoe bepaal jij of een link een follow of een nofollow link is?

Laatste bericht van Umit Namli:Indexeer Je Interne Zoekresultaten? Optimaliseer Deze Dan Ook! [PAS OP]

Oeroek 17.12.08 om 0:37

Ik zit ook nog eens in de source code te kijken maar daar staan de backlinks niet eens opgenomen in de html. Dit zou betekenen dat de zoekmachine spiders deze links ook niet vinden. Misschien worden ze met javascript opgenomen.

Ik gebruik een firefox addon die alle nofollow links doorstreept. Deze links zijn niet doorgestreept waardoor ik ervan uitging dat deze do-follow waren.

Nu begin ik te twijfelen. Als deze links niet eens in de source code staan heb je er waarschijnlijk helemaal niets aan, zelfs niet voor snelle indexering.

Jens Swelson 17.12.08 om 0:40

Dat wilde ik ook net posten. Een beetje vreemd systeem. Ik zat inderdaad ook aan javascript te denken.

Ik gebruik zelf de FF plugin searchstatus hiervoor.

Misschien leuke stof voor een nieuw artikeltje? ;)

Laatste bericht van Jens Swelson:Zeer vermakelijke filmpjes

Oeroek 17.12.08 om 0:42

Dat gaat mij veel te diep richting SEO. Dit uitstapje was eigenlijk al te ver, ik blijf liever bij Adsense en monetizing van je site.

@umli, is dit niet iets voor jou om over te schrijven.

Umit Namli 18.12.08 om 10:23

Ik kan wel even kijken hoe Google dit aanpakt en misschien ook wel verwerken in een artikel. Ik houd jullie op de hoogte.

Laatste blogpost van Umit Namli:Waarvoor Ben Jij Op Dit Blog [POLL]

Umit Namli 07.01.09 om 23:53

Zoals beloofd Erik Google Weblogs Backlinks Zijn Waardeloos

Laatste blogpost van Umit Namli:Google Weblogs Backlinks Zijn Waardeloos

nordin 17.05.09 om 21:38

Ik heb sinds kort een website namelijk http://www.tnataxi.nl. Alleen staat hij erg laag in de ranking. Ik ben mij nu een beetje aan het verdiepen in hoe ik hoger op de page ranking van google kan komen, maar is erg in gewikkelde informatie. Ik zou het graag uit willen besteden maar dit kost erg veel geld. Misschien kan iemand mij tips geven, bijvoorbeeld site waar je een link op kan zetten die voor google veel waarde hebben

alvast bedankt dames en heren

Oeroek 18.05.09 om 8:59

@nordin,
Dank je voor je reactie. Begin in ieder geval met het lezen van de starters gids van Google.

Een aantal basistips pas je namelijk nog niet toe.

nordin 18.05.09 om 20:22

@ oeroek
bedankt voor je snelle reaktie welke basis tips bedoel je want ik heb deze site laten bouwen
dus ik kan dan met jou reakties even vragen of de web site bouwer die aanpassingen kan doen

alvast bedankt
ik ben dankbaar voor elke vorm van tips of hulp

nordin

Jens Swelson 18.05.09 om 20:45

Ik denk dat je beter even een professioneel SEO bedrijf in kunt schakelen Nordin. Het is niet echt in een paar zinnen uit te leggen wat de basistips zijn, omdat een goede optimalisatie afhankelijk is van een groot aantal factoren. Ik ken wel een goed bedrijf als je wilt. Het kost je ong. 2000 euro, maar mijn ervaring is dat je dat er gemakkelijk uit haalt.

Laatste blogpost van Jens Swelson:Lekker piraatjes schieten op je vakantie in Somalië

nordin 18.01.11 om 1:12

ik ben nu al een tijdje eigenaar van http://www.tnataxi.nl en na veel inzet en lang achter mijn pc te hebben gezeten begint het nu zijn vruchten af te werpen. Krijg veel meer taxi bestellingen naar schiphol binnen. Op google ben ik ook veel beter te vinden.

allemaal bedankt namens http://www.tnataxi.nl
ben nu ook eigenaar van cheaptaxi.nl

James 27.02.11 om 23:38

De tips in het bovenstaande artikel zijn eerlijkwaar de slechte tips die ik sinds tijden heb gelezen over het aanmaken van backlinks. Ik begrijp daarom ook niet waarom dit artikel zo hoog op Google staat vermeld.

De tips in dit artikel werken niet (meer). Google notebooks is volgensmij gewoon dood. Bovendien geef je aan dat je niet zeker weet of deze backlinks wel waarde hebben voor je site. Geen goede tip dus.

Google Groups, daar geef je zelf al aan dat de backlinks no-follow zijn. Je begrijpt toch wel dat webmasters over het algemeen naar do-follow backlinks op zoek zijn, hoop ik?

Verder bevat de Google profilepage geen unieke content en wordt hij dubbel geindexeerd.
Geen backlinks om te vertrouwen dus.

Ik zou dit artikel van het blog afhalen. Hier kan een beginner niks mee.
Sorry, maar ik ben nogal kritisch.

Oeroek 02.03.11 om 10:33

Of een artikel hoog staat in Google heeft niet zo heel veel te maken met de vraag of het sterke inhoud is. De pagina is relevant op het trefwoord “google backlinks” en blijkbaar is de concurrentie laag. Het verkeer is ook laag, afgelopen maand een totaal van 35 bezoekers waarvan de meesten met een trefwoordcombinatie gebaseerd op “google backlinks”.

Je hebt volledig gelijk wat betreft de inhoud van het artikel. Na de discussie met Umit in de comments bleek al dat er hoogstens waarde zou kunnen zitten in direct traffic. Ik heb dat nu ook anagepast bovenin het artikel en een link opgenomen naar de artikels van Umit en James.

@james,
je reactie roept wel weer de vraag op wat ik ga doen met die blog. Ik heb al lang niet meer gepost en de artikelen raken ook steeds meer achterhaald naarmate de tijd verstrijkt. Binnenkort maar eens een project van maken en wellicht de site offline trekken of laten draaien om een product.

Vet verbranden 20.09.11 om 13:26

Hallo,

Graag zou ik een paar goeie sites voor backlinks ontvangen..
Ik heb mij aangemeld op zeer veel sites om backlinks te krijgen, velen daarvan zijn ook geaccepteerd maar later kwam ik erachter dat ze alleen via Yahoo! of Bing linken..

Dus, graag zou ik enkele sites willen ontvangen voor Google Backlinks!

Neem ook een kijkje op mijn site : http://www.verbrandvet.net

PS.
Mocht u geinteresseerd zijn in hoe u kunt zien of een site “No-Follow” of “Do-Follow” links “weg geeft”,
stuur dan even een mailtje naar info@verbrandvet.net met als onderwerp “Backlinks” en dan geef ik u enkele suggesties hoe u kunt zien of een site “No-Follow” of “Do-Follow” links heeft.

Groetjes Janine Vermeer!

Stoppen met roken test 10.10.11 om 20:49

Hey Janine,

Het is ook belangrijk dat je een groot aantal relevante backlinks hebt met een redelijk Pagerank (tenminste 0). Het aantal backlinks is ook nog eens afhankelijk van hoeveel keywords jij gebruikt om traffic te generen. Als jou main keyword bijv. “verbrand vet ” is, zal je niet zoveel backlinks nodig hebben om in de top 3 te ranken in google omdat je keyword in de url van de website zit. En dat telt heel zwaar mee. Dit is een site waar ik nu mee bezig ben: http://www.dyslexietest.org voor het keyword “Dyslexie test” sta ik al op nummer 1, en ik heb zeker niet meer dan 30 backlinks, en ook niet overdreven veel content. Zo zie je maar weer dat je URL van je site harstikke belangrijk is! Ik hoop dat je hier nog wat nuttige informatie uit heb kunnen halen.

doktersassistente 25.11.11 om 0:22

Mooi artikel,

Helaas is de waarde van een google blog/profile link niet hoger dan een ander.
Tenzij je blog natuurlijk heel hoog rankt!

Previous post:

Next post: